'Açık Cami Günü 2021'

Açık Cami Günü’nün 25. Yılında Camiler Ziyaretçilerini Bekliyor

3 Ekim, Almanya’daki camiler için Açık Cami Günü. Bu sene 25.'si gerçekleştirilen etkinlik, aynı zamanda ülkedeki Müslümanların topluma yönelttiği bir buluşma çağrısı niteliğinde. Etkinliğe Almanya genelinde 1000'den fazla cami katılacak.

28 Eylül 2021 admin
25 Yıl Açık Cami Günü: Camilerin dünü ve bugünü

Kısaca TOM olarak adlandırılan Açık Cami Günü (Alm. “Tag der offenen Moschee”),  Almanya’da bu sene  “Açık Cami Günü’nün 25. yılı : Camilerin dünü ve bugünü” sloganıyla yaklaşık 1000 camide gerçekleştirilecek. 1997 yılından beri düzenlenen TOM etkinliği kapsamında yüzlerce cami kapılarını ziyaretçilerine açarak, tanışma ve önyargıların giderilmesi için çeşitli programlar düzenliyor.

Her sene etkinlik kapsamında katılımcı camilerde 100 bin kadar ziyaretçi ağırlanırken, geçen sene koronavirüs tedbirleri nedeniyle daha az cami etkinliğe katılım sağlamıştı.

25 Yılda İki Milyon Kişi Bir Araya Geldi

Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) bünyesindeki altı büyük İslami cemaat tarafından düzenlenen organizasyonla her sene yüz binlerce insan cami ziyaretleri gerçekleştiriyor. Son 25 yılda etkinlik sayesinde iki milyonu aşkın insan bu şekilde bir araya geldi. KRM, etkinliğe katkı sağlayan camilere hitaben, “Hepiniz Almanya’da başarılı ve barış içinde bir arada yaşamaya önemli katkılarda bulundunuz.” şeklinde konuştu. KRM, TOM etkinliğinin böylelikle camilerin bir sembolü haline geldiğini ve pek çok insanın bunu katılım ve açıklığın bir parçası olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Önyargıların Üstesinden Gelmek

TOM’un 25. yıl dönümü için KRM ayrıca bir dergi yayımladı. Dergide, camide yaşam ve TOM’un katkısına ilişkin çok sayıda haberin yanı sıra yerel politikacılar, kilise temsilcileri, gönüllüler ve cami ziyaretçileriyle yapılan röportajlara yer verildi. Her yıl düzenlenen etkinliğin amacı, Müslümanların ve toplulukların birbirlerini tanımaları, önyargı ve yanlış algıların aşılması olarak özetleniyor. 1997’den beri 1000’den fazla cami, ilgili kişileri camilere davet ederek cami turları, konferanslar, sergiler, insanlarla tanışma fırsatları ve bilgi stantları sunuyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler