'Almanya'

Frankfurt Kitap Fuarı 73. Yılında Tekrar Yüz Yüze Gerçekleşiyor

Dünya yayıncılık sektörünün önde gelen yayınevlerinin katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı, 73. yılında kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı bugün 73’inci kez kapılarını açtı. Kanada’nın onur konuğu olduğu bu yılki fuarın sloganı ise “Frankfurt’a tekrar hoş geldiniz”.

Dünya yayıncılık endüstrisinin en büyük kitap pazarı olarak nitelendirilen Frankfurt Kitap Fuarı açıldı. Bu yıl “Frankfurt’a tekrar hoş geldiniz” sloganıyla 73.’sü düzenlenen ve takribi 80 ülkeden 2 bine yakın yayınevinin katıldığı fuar pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Günlük 25 bin kitapsever ile sınırlandırılmış fuara, dünya medya endüstrisinin önde gelen firmaları katılıyor.

PLURAL Yayınevi Fuara Altıncı Kez Katılıyor

Fuara Almanya’da Türkçe yayın yapan yayınevleri de katılım gösteriyor. Merkezi Köln’de bulunan ve Avrupa’daki Müslümanlara yönelik kitap ve dergi çıkaran sayılı yayınevlerinden biri olan PLURAL Yayınevi de bu sene fuara altıncı kez katılım sağlıyor.

24 Ekim’e kadar açık kalacak fuarı hafta içi profesyonel ziyaretçiler, cuma gününden itibaren ise tüm ziyaretçiler gezebilecek. Fuar, 2019 yılında 104 ülkeden 7 bin beş yüz yayınevine ve toplamda 300 bine aşkın kitapsevere ev sahipliği yapmıştı.

Geçen sene Kovid-19 salgını nedeniyle, Frankfurt Kitap Fuarı, ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilmişti. “Frankfurter Buchmesse / Special Edition” adı altında düzenlenen sanal fuarı tüm dünyadan 200 bin kullanıcı ziyaret etmişti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler