'Cami İnşaası'

Cami Yapımına Destek İçin İnfak Kampanyası Başladı

Avrupa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, eş zamanlı olarak gerçekleştirelecek cami ve eğitim merkezleri projeleri için infak kampanyası düzenliyor.

Fotoğraf: EMUG e.V.

Avrupa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği (EMUG), 7 farklı Avrupa ülkesinde 12 farklı caminin yapımı için bir infak kampanyası başlattı. Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Hollanda, İngiltere ve İsveç’te inşa edilecek cami, külliye, eğitim merkezleri ve anaokulları için yardımda bulunmak isteyenler, EMUG’a infaklarını göndererek destek olabilecekler.

Bağışta bulunmak isteyenler infaklarını EMUG’un banka hesaplarına transfer yaparak ya da kurumun internet sitesindeki ödeme sayfasından gerçekleştirebilecekler. Dernek, kampanyayı İslam’da infakın önemini açıklayarak duyurdu:

İnfak, birilerine bir şeyler verip onları geçindirme, Allah yolunda nafaka verip besleme, Allah yolunda harcama manalarına gelir. Dinimizde ise, en geniş manasıyla Allah rızası için yapılan her türlü harcama infak olarak değerlendirilir.”  

Dernek, ayrıca, dinen infak olarak kabul edilen yardımların neler olduğunu aktardı ve kampanyanın bireysel ve toplumsal hayata dokunan yönlerini belirtti:

“Zekât, sadaka-i fıtır ve diğer bütün nafile sadakalar da infak kapsamına girer. Fakat zekât farz, sadak-i fıtır da vacip olduğu ve verilmesi belli kurallara bağlı olduğu için, bunların dışında kalan her türlü hayra ve harcamaya da infak denmiştir. İnfak, insan ruhunda bulunan yüce özellikleri harekete geçirir, nefsi arındırır, aklı irfana, kalpleri inanca açar, amelleri ihlas ve ihsana dönüştürür. İnfak, sosyal değişimin belirleyici dinamiklerinden biridir. İnfak, medeniyet inşasına ve bekasına hizmet eder.

EMUG’un Çalışmaları

Almanya’nın Köln şehrinde merkezi bulunan EMUG, Avrupa’da cami cemaati için kullanılan binalar satın alma ve bunların bakım ve inşasında yardımcı olma amacıyla 1985 yılında kuruldu.  EMUG’un ana misyonları arasında, manevi ve mali kaynakların temini ile cami yapılarının korunması ve yenilenmesi yer alıyor. Kurum, Avrupa’daki Müslümanların dinî görevlerin yerine getirilmesi için temsili binalar inşa etmesinde yardımcı oluyor. Bu doğrultuda cami mimarisi alanında hem dış hem de iç mimari açısından İslam sanatını ve kültürünü de destekliyor.

İslami cemiyetlerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için cami binaları ve eğitim kurumları geliştirmelerine yardımcı olan dernek, son 30 yılda özellikle Almanya olmak üzere Avrupa’da cami veya eğitim ve kültür merkezi olarak kullanılan yüzlerce bina satın aldı. EMUG ekipleri, onlarca yeni inşaat ve yenileme projesi üzerinde çalışıyor, camilerin onaylanma sürecinde inşa edilişine kadarki sürece eşlik ediyor.  (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler