'Kovid-19'

Pfizer-Biontech: “Tüm Yetişkinler Üçüncü Doz Kovid-19 Aşısı Olmalı”

Pfizer-BioNTech, 3. doz Kovid-19 aşısının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm yetişkinlere uygulanması için onay istedi.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

ABD’de Kovid-19 aşısı üreticisi Pfizer-BioNTech, aşının üçüncü doz güçlendiricisinin tüm 18 yaşın üstündekilere uygunluğu konusunda Gıda ve ilaç Dairesinden (FDA) onay istedi.

Firma, üçüncü doz aşı kampanyasını daha da genişletme zamanının geldiğini belirtmek amacıyla 10 bin kişi üzerinde yapılan çalışmasının ilk sonuçlarını FDA ile paylaştı.

Çalışmada, güçlendirici dozun Kovid-19 enfeksiyonuna karşı korumayı tekrar yüzde 96’ya çıkarabileceği sonucuna varılırken, yan etkilerin “ilk 2 dozda görülenlere benzer” olduğu belirtildi.

Üçüncü Doz İçin FDA Önerisi Bekleniyor

Yaşlı Amerikalılar ve virüse karşı savunmasız diğer gruplar, eylülden bu yana Pfizer-BioNTech aşısının 3. dozuna erişebiliyor. Biden yönetimi, başlangıçta tüm yetişkinler için güçlendiriciler öngörmüş ancak geçtiğimiz eylül ayında FDA’nın bilimsel danışmanlarının itirazı sonucu uygulama ertelenmişti.

FDA’nın tüm yetişkinler için Pfizer-BioNTech güçlendiricilerine yetki vermesi durumunda, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin, bunların nasıl kullanılacağına ilişkin önerilerde bulunması bekleniyor. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler