'Almanya'

“Siyahi İnsanlar Irkçı ve Ayrımcı Saldırılara Maruz”

Almanya'da yapılan bir araştırma, ülkede yaşayan siyah tenli insanlara günlük yaşam başta olmak üzere, iş sahası, kiralık ev bulma gibi birçok alanda “ırkçılık ve ayrımcılık" yapıldığını ortaya koydu.

Fotoğraf: Shutterstock.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Each One Teach One ve Citizens for Europe tarafından Almanya’da yaşayan yaklaşık 6 bin siyahi insanla yapılan görüşmeler sonucunda elde edilen bilgilerin ışığında hazırlanan ırkçı ve ayrımcı saldırılar hakkındaki araştırma raporu yayımlandı.

Almanya'da yapılan bir araştırma, ülkede yaşayan siyah tenli insanlara günlük yaşam başta olmak üzere, iş sahası, kiralık ev bulma gibi birçok alanda “ırkçılık ve ayrımcılık" yapıldığını ortaya kondu. ( Mahmut Resul Karaca - Anadolu Ajansı )

İnfografik: Mahmut Resul Karaca – AA.

“Siyahi Tenliler Ayrımcılıkla Çok Sık Karşılaşıyor”

Raporda, ülkede ayrımcılığı yasaklayan kanunların yürürlükte olmasına rağmen, Almanya’da siyahi vatandaşların ciddi oranda dışlama ve ırkçı tacizlerle karşı karşıya oldukları belirtildi. Raporda, siyah tenli insanlar için Almanya’da “Ayrımcılık ve ırkçılığın yaygın sorun olmadığı hiçbir alan yok.” denildi.

Konut piyasası, medya, kamu kurumları ve polis hizmetleri özellikle siyah tenli kişilerin en fazla ayrımcılığa maruz kaldığı alanlar olduğu vurgulanan raporda, ankete katılanların yüzde 50’den fazlası, bu alanlarda ayrımcılığın “çok sık” gerçekleştiğini belirtti.

Raporda, siyah tenli kişilerin, Almanya’da eğitim ve adalet sisteminde görevli memurlarla ciddi “ırkçı ve ayrımcılık” sorunu yaşadığı aktarıldı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler