'Düzensiz Göçmenler'

Fransız Polisinin Göçmenleri Kovaladığı Anlar Kamerada

Fransa’nın kuzeyindeki Calais kentinde polisin düzensiz göçmenleri çadırlarından çıkararak kovaladığı anlar görüntülendi.

Fotoğraf: Edward Crawford / Shutterstock.com

İnsan Hakları Gözlemcilerinin (Human Rights Observers) Twitter hesabından paylaşılan 2 Ocak 2022 tarihine ait görüntülerde, Fransız polislerinin Calais’de çadır kuran düzensiz göçmenleri tahliye etmek için göz yaşartıcı gaz kullandığı görülüyor. Göçmenleri çadırlarından çıkmaya zorlayan polisler, yaklaşık 30 çadır ve 5 tenteye el koydu.

İnsan Hakları Gözlemcileri Tartaklandı

Görüntülerde bazı çevik kuvvet polislerinin, sığınmacıların yaşadığı alana galoşla girmesi de dikkati çekti. Polisler görüntü alan İnsan Hakları Gözlemcilerini de tartakladı.

Calais kentinde daha önce de İngiltere’ye geçmek için bekleyen düzensiz göçmenlerin yaşadığı çadırları, polisler ve alandaki diğer yetkililerin bıçaklarla kestiği anlar görüntülere yansımıştı. Söz konusu görüntüler insan hakları savunucularının tepkisine neden olmuştu.

Belçika-Fransa sınırında bulunan Calais kentinde, Manş Denizi’ni aşarak İngiltere’ye geçmeye çalışan çok sayıda mülteci bulunuyor. Calais’deki “Vahşi Orman” olarak adlandırılan mülteci kampı ise Fransız polisi tarafından 2016’da yıkılmıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler