'Cami Saldırıları'

Hollanda’da Camilere İslamofobik İçerikli Mektuplar Gönderildi

Hollanda'da camilere yönelik saldırılar devam ediyor. Geçen hafta birçok camiye İslam'a hakaret içeren mektuplar gönderildi.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Hollanda’da geçen hafta birçok cami, içinde İslam’a ve Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürlerin yer aldığı mektuplar aldı. Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı oldukları bildirilen camilere yapılan saldırılarla ilgili HDV’den yapılan yazılı açıklamada, camilere İslamofobik içerikli mektupların gönderilmesi kınandı.

Açıklamada, son günlerde birçok camiye, Kur’an-ı Kerim’e, Hz. Muhammed ile kutsal değerlere hakaret ve İslamofobik içerikli mektuplar gönderildiği kaydedildi. Benzeri olayların geçmişte fiili saldırıya dönüştüğünün belirtilildiği açıklamada, “Mabetlere ve kutsallara yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yetkili mercilerden, cemaatimizi tedirgin eden bu tür saldırıları yapanları tespit ederek, adalete teslim etmelerini bekliyoruz.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, HDV’nin 40 yıldır insan odaklı faaliyetler yürüttüğü ve Müslümanların dinî vecibelerini yerine getirmeleri için imkanlar sunduğu ifade edildi.

Hollanda’da Cami Saldırıları

Nisan 2021’de Hollanda’nın Gouda kentinde inşası süren bir cami kundaklanmıştı. Hollanda polisinden yapılan açıklamada, Fas İslam Derneğine bağlı inşaat hâlindeki Esselam Camisi’nin 40 yaşında bir saldırgan tarafından kundaklandığı ve camide hasar oluştuğu bildirilmişti.

Temmuz 2021 tarihinde ise Hollanda’da Milli Görüş Federasyonuna bağlı Amsterdam Ayasofya Camisi’nin camları bira şişesiyle kırılmış, saldırıya ait kamera görüntüleri emniyete verilmişti. Federasyon’dan yapılan açıklamada, ülkede artan nefret söylemleri ve ırkçı saldırılara dikkat çekilerek, geçen yıldan bu yana caminin ikinci kez saldırıya uğradığı belirtilmişti. Cami, Aralık 2020’de de saldırıya uğramıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler