'Düzensiz Göçmenler'

Göçmenler Manş Denizi’nden Geçmeyi Bekliyor

Birleşik Krallık'ta yeni bir hayat kurmak isteyen göçmenlerin Fransa'da bekleyişi sürüyor.

Fotoğraf: Shutterstock | Değişiklikler: Perspektif

Fransa’dan Birleşik Krallık’a geçerek yeni bir hayat kurmak isteyen yüzlerce düzensiz göçmen, kış soğuğunun zorlu şartlarında Manş Denizi’nin Fransa tarafında bekliyor.

Manş Denizi’nden Birleşik Krallık’a Geçişler

Manş Denizi üzerinden Birleşik Krallık’a gitmeye çalışan düzensiz göçmenler, Fransa‘nın kuzeybatısındaki kıyı kenti Calais’de toplanıyor. Çoğunluğu Afrika ülkelerinden gelen düzen göçmenlerin Calais‘yi seçme nedeni Birleşik Krallık’a en yakın liman kenti olmasından kaynaklanıyor. Düzensiz göçmenlerin bir kısmı botlarla, bazıları da gemilere kaçak olarak binerek ülkeye geçmeye çalışıyor.

Göçmenler Birleşik Krallık’a gitmek için beklerken Calais kentinin içindeki parklarda, köprü altlarında veya ormanlık alanda çadırlarda kalıyor. Calais Belediyesi yetkilileriyle polis zaman zaman göçmenlerin çadırlarını zorla kaldırıyor. Bazı yardım kuruluşlarıysa düzensiz göçmenlere yemek ve giysi dağıtıyor.

Fransa’dan Birleşik Krallık’a Geçişler Artıyor

Birleşik Krallık’ın geçişleri engelleme çabalarına rağmen her yıl binlerce göçmen Manş Denizi’ni aşmayı başarıyor. 2021’de denizi geçip Birleşik Krallık’a varanların sayısı 28 bini aştı. Bu sayının 2020’deki geçişlerin üç katı olduğu belirtiliyor.

Bu tehlikeli geçişler sırasında zaman zaman trajik olaylar da meydana geliyor. Son olarak Calais kentinden 24 Kasım’da Birleşik Krallık’a geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan botun batması sonucu 17 erkek, biri hamile 7 kadın ve 3 çocuk yaşamını yitirmişti.

Manş Denizi’ndeki bu facianın ardından hayatını kaybedenlerin Irak, İran, Afganistan, Etiyopya, Somali ve Mısır’dan gelen göçmenler olduğu açıklanmıştı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler