'Avusturya'

Aşısızlara Yönelik Sokağa Çıkma Kısıtlaması Kaldırılıyor

Avusturya’da Kovid-19 aşısı olmayanlara yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak.

Fotoğraf: Shutterstock. Değişiklikler: Perspektif.

Avusturya’da Kasım 2021’de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yürürlüğe giren aşısızlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması 31 Ocak Pazartesi sona erecek.

Sokağa Çıkma Kısıtlaması 3 Aydır Uygulanıyordu

Başbakan Karl Nehammer ve Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein, bugün düzenlenen basın toplantısında, salgına ilişkin yeni gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Nehammer, Omicron varyantının ülkede hızla yayılmasına rağmen yoğun bakım ve hastanelerde tedavi gören hasta sayısında ciddi artışa yol açmadığını ifade etti.

Omicron’a ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini belirten Nehammer, yaklaşık 3 aydır aşısızlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının 31 Ocak Pazartesi gününden itibaren kaldırılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da günlük vaka sayılarının 30 binin üzerine çıktığını, gelecek günlerde Omicron dalgasının en yüksek seviyeye ulaşacağını, bu nedenle halihazırda uygulanan katı önlemlerin süreceğini dile getirdi.

Aşı Zorunluluğu

Mückstein, zorunlu aşı uygulamasının Omicron sonrasında ortaya çıkabilecek olası varyantlara karşı toplumun hazırlıklı olmasına yardım edeceğini belirtti. Avusturya’da Delta varyantının etkili olduğu süreçte yoğun bakım hasta sayısındaki ciddi artış nedeniyle iktidar, Kasım 2021’de aşısızlara, Aralık 2021’de ise aşılılara yönelik olarak bu kısıtlamayı yürürlüğe sokmuş, aşılılara yönelik kısıtlama yılbaşı öncesinde kaldırılmıştı.

İktidardaki merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve Yeşiller Partisi koalisyon hükümetinin Kovid-19 aşısı yaptıranların oranlarının istenilen düzeye ulaşmamış olması ve kapanma gibi katı önlemlerin tekrarlanmaması amacıyla uygulanmak istenilen aşı zorunluluğuna ilişkin yasal düzenlemesi, Meclis’te yaklaşık üçte ikilik çoğunlukla onaylanmıştı.

Hükûmet düzenlemeyi kademeli olarak hayta geçirecek. 15 Mart’a kadar halk yeni düzenleme ve aşı yaptırmaları yönünde bilgilendirilecek. Daha sonra farklı yöntemlerle kontrollere başlanacak. Mazeret olmaksızın aşı yaptırmamış kişiler 600 ila 3 bin 600 avro arasında para cezasına çarptırılabilecek.

Avusturya‘da, son açıklanan rakamlara göre, günlük 24 bin 946 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 1 milyon 650 bin 597’ye yükseldi. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 19 artışla 14 bin 19 oldu. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler