'Kovid-19'

Almanya’dan Türkiye’ye Yönelik “Riskli Bölge” Kararı

Almanya, Türkiye'yi Kovid-19 salgınında "yüksek riskli bölgeler" listesinden çıkarıyor.

Frankfurt Havalimanı. Fotoğraf: Shutterstock

Almanya Kovid-19 salgını nedeniyle “yüksek riskli bölge” ilan ettiği 62 ülkeyi bu kapsamdan çıkarma kararı aldı.

Riskli Bölgeler Listesi Güncellendi

Almanya‘da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsü (RKI), Sağlık, Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarıyla hazırladığı riskli bölgeler listesini güncelledi.

Güncellemeye göre, 2 Mart itibarıyla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 62 ülke “yüksek riskli bölge” kapsamından çıkartıldı. RKI, karara gerekçe olarak, virüsün Omicron varyantının tehdit edici bir hastalığa sebebiyet verme durumunun az olmasını gösterdi.

Kovid-19 Vaka Sayısı

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, Almanya‘da Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 186 bin 406 artarak 15 milyon 53 bin 624’e yükseldi.

Ülkede son 24 saatte Kovid-19’dan 301 kişinin yaşamını yitirmesiyle virüse bağlı toplam can kaybı sayısı 123 bin 238’e çıktı.

Haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısı 1171,9 olarak tespit edilen ülkede, aktif vaka sayısı 3 milyon 460 bin 100 olarak kaydedildi.

Aşılama kampanyasında 63,5 milyon kişiye birinci doz, 62,8 milyon kişiye de ikinci doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Hatırlatıcı doz uygulanan kişi sayısı da 47,5 milyona yükseldi.

Almanya’ya Giriş Şartları

Aralık 2021’de ilan edilen son düzenlemeye göre; Almanya’ya girişte altı yaşın üzerindeki yolcular için Kovid-19 test sonuç belgesini yani PCR testi, iyileştiğini gösteren belge ya da aşı karnesini yanlarında bulundurma mecburiyeti var. Altı yaşın üzerindeki yolcular Almanya’ya girişte test sonuç belgesi, hastalığı geçirip iyileştiklerini kanıtlayan belge ya da aşı belgesine sahip olmak zorundalar.

Kovid-19 testlerinin (antijen testi veya PCR testi) Almanya’ya giriş yapmadan (planlanan saate göre) en fazla 48 saat önce yapılmış olması gerekiyor. Bundan farklı olarak taşımacılık şirketleriyle seyahatte  (örn. havayoluyla) PCR testi yolculuğun başlayacağı (planlanan) saatten (örn. uçuşun kalkış saatinden) en fazla 48 saat öncesinde yapılmış olmalıdır. Aynı şekilde antijen testi de taşımacılık şirketiyle yapılan seyahatlerde ülkeye (planlanan) giriş saatinden en fazla 48 saat önce yapılmış olmalıdır. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler