"Arakanlı mülteciler"

Arakanlı Mültecilerin Çektiği Sıkıntılar Devam Ediyor

Endonezya’nın Açe bölgesinde Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne karaya oturdu. Bangladeş'te ise Arakanlı mültecilerin kaldığı kampta yangın çıktı.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Endonezya’nın kuzeyindeki Açe eyaletinde bir sahilde, 100’den fazla Arakanlı Müslümanı taşıyan bir tekne bulundu. Haftalardır denizde seyreden ve 114 Arakanlı Müslümanı taşıyan tekne, Bireuen bölgesindeki Alue Buya Pası köyü yakınlarındaki Jangka sahilinde karaya oturdu.

Köylüler, teknedeki 58 erkek, 21 kadın ve 35 çocuğu kurtararak, durumu yetkililere bildirdi. Badruddin Yunus yerel balıkçılık topluluğunun lideri, karaya çıkarılan mültecilere, köylüler ve güvenlik güçlerinin yardım ve barınma sağladığını ifade etti.

Yunus, teknedekilerin açlık ve susuzluktan zayıf düştüğünü belirterek, dillerini bilmedikleri için teknenin nereden gelip nereye gittiğini öğrenemediklerini aktardı.

Bangladeş: Göçmen Kampında Yangın

Bangladeş’in Cox’s Bazar kentinde Arakanlı Müslüman (Rohingya) mültecilerin kaldığı kampta yangın çıktı. Yangında bir Rohingyalı çocuk öldü, bazıları da hafif yaralandı.

İtfaiye ve Sivil Savunma ekipleri yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından yangını söndürürken, şu ana kadar 300 çadır ve küçük dükkan kullanılamaz hale geldi.

Arakanlı Müslümanlara Etnik Temizlik

Myanmar‘ın Arakan eyaletinde 2012’de Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar çıkmış, olaylarda çoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Arakan‘daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017’de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçilerin uyguladıkları kitlesel şiddetten kaçan 1 milyona yakın kişi komşu ülke Bangladeş’e sığınmıştı.

Çok sayıda mülteci Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki aşırı kalabalık mülteci kamplarından kaçarak bölgedeki diğer Müslüman ülkelere gitmek için hayatlarını tehlikeye atarak derme çatma teknelerle denize açılıyor. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler