'Fransa'

Fransa Düzensiz Göçmenler Arasında Ayrım Yapmakla Suçlanıyor

Fransa’da birçok yardım kuruluşu, yetkilileri düzensiz göçmenlere geldikleri ülkeye göre farklı şekilde davranmakla itham etti.

Fotoğraf: Vernerie Yann / Shutterstock.com

Auberge des Migrants, Utopia 56 ve İnsan Hakları Ligi (LDH) gibi birçok yardım kuruluşu, Fransa’nın İngiltere’yle sınır kenti Calais’de Ukraynalı ve diğer ülkelerden gelen mültecilerin karşılanmasında yapılan farklı muameleye dikkat çekmek amacıyla ortak bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada, Fransız yetkililerin, ülkelerine göre mülteciler arasında hiyerarşi kurarak ayrımcılık yaptığına dikkat çekildi.

Afganistan, Eritre, Etiyopya ve Irak gibi ülkelerden gelen 1500 düzensiz göçmenin Birleşik Krallık’a geçmek umuduyla uzun zamandır Calais kentinde beklediğinin hatırlatıldığı açıklamada, kente 28 Şubat’tan bu yana gelen Ukraynalıların en iyi şekilde ağırlandığı, diğer ülkelerden gelen düzensiz göçmenlerin ise sokakta kaderlerine terk edildikleri vurgulandı.

Açıklamada, Ukraynalı mültecilere yönelik tutumdan memnuniyet duyduklarını kaydeden kuruluşlar, kentte hâlihazırda bulunan mültecilere yönelik ugulanan bu eşit olmayan muameleyi ise esefle karşıladıklarının altını çizdi.

Yardım kuruluşları yaptıkları açıklamada ayrıca, tüm mülteciler için ayrım gözetmeksizin onurlu bir tutum ve karşılama sergilenmesiçağrısında bulunuldu. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler