'Fransa'

Korsika Adası İçin Seçimler Yaklaşırken Özerklik Vaadi

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, Korsika Adası'nın "özerkliğini" kabul edebileceklerini belirtti.

Fotoğraf: @Tudoran Andrei Shutterstock. Değişiklikler: Perspektif.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Korsika Adası’nın “özerkliğini” kabul edebileceklerini açıkladı. Darmanin, Corse Matin gazetesine verdiği demeçte, “özerklik” konusunda yetkililerle “daha önce görülmemiş şekilde diyalog” başlatacağını kaydetti.

Darmanin Temaslarını Artırıyor

Diyalog ve görüşmeler başlamadan önce de adada şiddet olaylarının yaşanmaması gerektiğini ifade eden Darmanin, adanın “özerkliğini” kabul edebileceklerini vurgulayarak, “Ancak bu özerkliğin ne olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bunun görüşülmesi gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Gérald Darmanin, Fransa’da tutuklu bulunan bağımsızlık yanlısı aktivist Yvan Colonna’nın cezaevinde saldırıya uğramasında Fransız devletinin sorumluluğunun bulunduğunu belirtti.

Bugün ve yarın adada temaslarda bulunacak Darmanin, saldırıyı da açıklığa kavuşturmaya çalışacaklarını dile getirdi. Korsika Valisi Claude Erignac‘ı öldürmekten hüküm giyen Colonna, tutuklu bulunduğu Fransa’nın Arles kentindeki cezaevinde 2 Mart’ta bir başka hükümlü tarafından saldırıya uğramış ve komaya girmişti.

Korsika Adası’na Özerklik Vaadi

Bu olayın ardından, Korsika’da sendikaların çağrısıyla Colonna’ya destek için farklı günlerde birçok gösteri düzenlenmişti. Gösterilerde şiddet olayları meydana gelmişti.

Korsika Adası’nda yetkililerin uzun yıllardır yaptığı “özerklik” taleplerine art arda gelen hükümetler olumsuz yanıt veriyordu. Nisan ayındaki seçimde yeniden aday olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2017’de cumhurbaşkanı seçimi kampanyası döneminde Korsika Adası’na “özerklik” kazandıracağına yönelik vaatte bulunmuştu. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler