"Dresden"

Marwa El-Sherbini’nin Adı Hayatını Kaybettiği Yerde Yaşatılacak

Dresden Belediyesi, Marwa-El-Sherbini'nin katledildiği mahkemenin önündeki park alanına Sherbini'nin adını verdiğini duyurdu.

Fotoğraf: Ausländerrat Dresden e.V. Değişiklikler: Perspektif.

Almanya’da kendisine hakaret eden ırkçı bir saldırganın yargılandığı mahkemede karnından bıçaklanarak öldürülen Marwa El-Sherbini’nin (Merve El Şerbini) adı, öldürüldüğü mahkemenin önündeki alana verildi. Daha önce adı olmayan alan bundan sonra Marwa-El-Sherbini Parkı olarak adlandırılacak.

“Duruşunu Göster!”

Dresden Belediyesi parkı, Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları’nın bir parçası olarak “Duruşunu Göster! (Alm. Haltung Zeigen!)” ana temasıyla açtığını belirtti.

Hür Demokrat Parti’li (FDP) Dresden Büyükşehir Belediye Başkanı Dirk Hilbert, Dresden Ceza Mahkemesi önündeki isimsiz parka verilen “Marwa-El-Sherbini-Park” levhasını törenle açtı.

Belediye Başkanı Dirk Hilbert, bu alandan birkaç metre ötede İslam ve yabancı nefreti sonucunda katledilen kurbanın adının bu alana verilerek, alanın bir “İkaz ve Anma Yeri” olarak kalacağını bildirdi.

Marwa Mahkeme Salonunda Katledilmişti

Marwa El-Sherbini 1 Temmuz 2009 tarihinde, parkta çocuğu ile birlikte bulunduğu sırada sözlü saldırıya uğraması sonucunda şikayetçi olduğu ırkçı tarafından mahkemede katledilmişti. Mahkemede güvenlik güçleri, saldırganı engellemek yerine eşini engellemeye çalışmışlardı.

El-Sherbini, 1 Temmuz’da Almanya’daki Dresden Mahkemesinde bir ırkçı tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünde sadece 31 yaşındaydı. Mısırlı bir eczacı ve voleybol oyuncusu olan el-Sherbini, 2005 yılında, eşi Elwy Ali Okaz’la birlikte Almanya’nın Bremen şehrine yerleşmişti. Eşi Elwy Okaz ve oğlu Mustafa’nın artık Kanada’da yaşadığı biliniyor.

Katil Alex Wiens, 11 Ekim 2009’da “yabancı düşmanı aşırıcı bir motivasyonla” işlediği cinayet gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve suçun özel ağırlığı tespit edilerek 15 yıldan önce hapisten çıkamayacağına hükmedildi. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler