'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'

“Uluslararası İslamofobi İle Mücadele Günü” BM Tarafından Kabul Edildi

Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna sunulan tasarı ile 15 Mart ''Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü'' kabul edildi.

Birleşmiş Milletler, Cenevre, İsviçre ©SAPhotog@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Türkiye ve Pakistan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) adına sunduğu tasarı, BM Genel Kurulunda kabul edildi. Kararla 15 Mart, BM Genel Kurulu tarafından ”Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü” ilan edildi. Kararda, insan haklarına ve farklı din ve inançlara saygıya dayalı, hoşgörü ve barış kültürü ile küresel diyaloğu teşvik eden uluslararası çabaların güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.

İslamofobi’ye Karşı Mücadele

Kararda ayrıca dini inançları nedeniyle kişilere ve tüm ibadet yerlerine yönelik her türlü şiddet olayı güçlü bir şekilde kınandı. Türkiye’nin BM Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Öncü Keçeli, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “İslamofobi ve antisemitizm dahil tüm din ve inançlara dayalı her türlü ayrımcılık kabul edilemez ve kınanmalı.” dedi.

İslamofobi‘nin bugün insanlığı karşı gerçek ve artan bir tehdit olduğuna ve ırkçılık, yabancı düşmanlığı, hoşgörüsüzlük ve şiddet gibi birçok formda kendini gösterdiğine dikkati çeken Keçeli, “Bugün bu kararın kabul edilmesiyle BM üyeleri, İslamofobi’yi gerçek bir tehdit olarak kabul ediyor ve İslamofobi’nin tüm biçimlerine ve tezahürlerine karşı mücadele taahhüt ediyor.” diye konuştu. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler