'İslamofobik Saldırı'

Almanya’da Müslüman Mezarlığa Ait Olan Gasilhane Tahrip Edildi

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Worms kent mezarlığında bulunan ve Müslümanlara ait olan gasilhane kimliği bilinmeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

Fotoğraf: Polizeidirektion Worms | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Worms kent mezarlığında bulunan bir gasilhane cumartesi gecesi kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından tahrip edildi. Polisin yaptığı açıklamaya göre, üzeri boyayla karalanan gasilhanenin etrafına cop atıldığı ve alkol atıkları bulunduğu kaydedildi.

Sprey kutularının parmak izi için incelendiği aktarılan açıklamada 3000 € civarında maddi hasar meydana geldiği bildirildi ve olaya tanıklık edenlerin polise başvurmasına yönelik çağrı yapıldı.

Schura Rheinland-Pfalz Genel Başkanı Akif Ünal, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada “Saldırı karşısında dehşete düştük. Failler, ya insanlara karşı saygı ve terbiyeden yoksunlar ya da daha kötüsü saldırı esnasında ırkçı amaçla hareket ettiler. Güvenlik yetkililerinin olayı hızlı bir şekilde açığa kavuşturmalarını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Iserlohn Müslüman Mezarlığına Saldırı

Yılbaşı arifesinde, kimliği belirsiz kişiler, Iserlohn kent mezarlığındaki Müslüman mezarlarını tahrip etmişti. Saldırıda 30’ya yakın mezar taşını devrilmiş, dekoratif unsurlar ve bitkiler zarar görmüştü. Saldırıya tepki olarak kent toplumu ile siyaset ve sivil toplum temsilcilerinden yüzlerce kişi bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı vermişti. (P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler