'İslamofobik Saldırı'

“Iserlohn Müslüman Mezarlığına Saldıranlar İslamofobik ve Irkçıdır”

Almanya Federal Hükûmeti Dünya Din ve İnanç Özgürlüğü Sorumlusu Frank Schwabe, Iserlohn'daki Müslüman mezarlığına 2022'nin ilk gününde yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Müslüman Mezarlığı, Iserlohn

Almanya federal hükûmetinin Dünya Din ve İnanç Özgürlüğü Sorumlusu olarak atanan Sosyal Demokrat Partili siyasetçi Frank Schwabe, Iserlohn şehrindeki Müslüman mezarlığına yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Schwabe: “İslam Almanya’ya Aittir”

Schwabe, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “İslam Almanya’ya aittir. Müslümanların hayatta ve ölümde ülkemizin bir parçası olmaları bir şanstır. Mezarlıklara saygısızlık yapanlar İslamofobik ve ırkçıdır. Birlikte karşı durmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Schwabe ayrıca Din ve İnanç Özgürlüğü sorumlusu olarak atanması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Bir dine ve dünya görüşüne ait olmak, birçok insan için kimliklerinin ayrılmaz bir parçasıdır ve milletler arasında insanları birbirine bağlar. Vicdan ve inanç özgürlüğünün kısıtlanması korkunç bir Rönesans yaşıyor. Bunu kabul edemeyiz. Tüm barışçıl dini aktörlerin ve grupların inançlarını özgürce yaşamalarına izin verilmelidir. Bunu başarmak için elimden gelen her şeyi yapacağım.” değerlendirmesinde bulundu.

Iserlohn Şehrindeki Mezarlığa Yapılan Saldırı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Iserlohn kentinde yılbaşı gecesi Müslüman mezarlığındaki mezar taşları tahrip edilmişti. Mezarlığın büyük oranda tahrip edildiği bildirilmişti. 

Hagen savcılığı saldırıyı soruşturmaya başladı. 40 mezarın 30’unun taşlarının parçalandığı saldırı ile ilgili yapılan ilk incelemede bir ipucuna ulaşılamıştı. Saldırıda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Türkiye kökenliler ve Müslümanlara ait mezar taşlarını kırarak mezarlara zarar vermişti.

Yerel Siyasiler ve STK’lar Çağrıda Bulunmuştu

Müslüman mezarlığına yapılan saldırıyı kınamak ve dayanışma içerisinde olmak adına onlarca kişi Iserlohn’daki Müslüman mezarlığında 2 Ocak’ta toplanmıştı. Iserlohn Müslümanlar Birliği Sözcüsü Mustafa Üstün, cemiyetleri adına açıklamalarda bulunmuştu. Üstün, derin üzüntü içerisinde olduklarını ifade etmiş ve bunun mezarlığa yapılan ikinci saldırı olduğunu hatırlamıştı.

CDU Iserlohn eyalet Milletvekili ve Iserlohn Belediye Başkan Yardımcısı Thorsten Schick de destek vermek için aynı gün mezarlığa gelmiş ve saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirmişti. Saldırıyı kınayan CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak da Schick ile birlikte mezarlığı ziyarete gelmişti. Iserlohn Müslüman mezarlığını ziyaret edenler arasında sivil toplum temsilcileri de yer almıştı. İslam Toplumu Millî Görüş Ruhr-A Bölge teşkilatından; Bölge Başkanı Abdullah Kodaman, Dış İlişkiler Başkanı Ebu Bekir Gürbüz, Gençlik Teşkilatı Başkanı Ömer Oral ve Iserlohn Cemiyet Başkanı İbrahim Kanlı ziyaretçiler arasındaydı.  (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler