'Kovid-19'

Almanya’da Kovid-19 Antijen Hızlı Testleri Ücretli Oluyor

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede vatandaşlara daha önce ücretsiz olarak sunulan Kovid-19 antijen hızlı testlerin temmuzdan sonra ücrete tabi olacağını bildirdi.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede vatandaşlara daha önce ücretsiz olarak sunulan Kovid-19 antijen hızlı testlerin temmuzdan sonra ücrete tabi olacağını bildirdi.

Lauterbach, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlara ücretsiz sağlanan ve salgını kontrol altına almada önemli olan Kovid-19 antijen hızlı testlerinin temmuzdan sonra 3 avro olacağını belirtti.

Yalnızca düşük gelirli insanlar için testlerin ücretsiz olmaya devam edeceğini bildiren Lauterbach, “Bunu saklamak istemiyorum, herkes için ücretsiz vatandaşlık testlerine devam etmek isterdim. Ne yazık ki, sonbaharda bizi bekleyen dar bütçe durumunda bunu karşılayamayız.” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Lauterbach, 15 Haziran’da sonbaharda başka bir şiddetli Kovid-19 dalgası konusunda uyarıda bulunmuştu.

Avrupa’da Kovid-19 Vakaları Yeniden Artıyor

Birçok Avrupa ülkesi kış sonunda ve ilkbaharın başında vaka sayıları yüksek olsa da aşılama sayılarının yüksek olmasından ve Kovid-19’un Omicron varyantının hafif semptomlarla geçmesinden dolayı tedbirleri gevşetmişti. Daha sonraki dönemde ülkelerin birçoğunda, vaka sayılarının düşmesiyle önlemlerin büyük bir kısmı kaldırılmıştı. Ancak son haftalarda Omicron’un alt varyantları BA.4 ve BA.5’in yayılmasıyla hemen hemen tüm ülkelerde Kovid-19 vakalarının artışa geçtiği görülüyor.

Almanya’da uzmanlar, daha önce salgında “yaz dalgası” konusunda uyarılarda bulunmuştu.  Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, kısa süre önce yaptığı açıklamada, söz konusu yaz dalgasının gerçekleştiğini ifade ederek, mevcut virüs varyantının kolayca bulaştığından ve hemen hemen tüm tedbirlerin süresinin dolduğundan bu yıl salgında yazın vakaların azalmayacağını belirtmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler