"Aşırıcılık"

Muhafazakarların Lider Adayı Sunak, Aşırılık Tanımını Genişletmeyi Planlıyor

Birleşik Krallık'ta Muhafazakar Parti'nin lider adaylarından Rishi Sunak, terörizme ilişkin politika önerisinde "Birleşik Krallık'ı kötülemeyi" aşırılık olarak tanımlamayı planladığını duyurdu.

Fotoğraf: I T S / Shutterstock.com

Independent’da yer alan haberde, Sunak’ın aşırılık tanımını genişletme yönünde planlarının olduğu belirtildi. Terörizmle ilgili sunduğu bir dizi politika teklifi çerçevesinde, Sunak, mevcut hükûmetin radikallikten arındırma programını elden geçirmeye ve “İslami aşırılıkçılığa” karşı mücadeleye yeniden odaklanacağı taahhüdünde bulundu.

“Birleşik Krallık’ı kötülemeyi” resmî olarak aşırıcılık tanımına dahil etmeyi planladıklarını kaydeden Sunak, “Bir başbakanın, ülkemizi ve insanlarımızı güvende tutmaktan daha önemli bir görevi yoktur.” dedi.

Hükûmetin aşırılık tanımının genişletileceği belirtilirken, Sunak, “İster İslamcı aşırıcılıkla mücadele çabalarımızı ikiye katlamak, ister ülkemize karşı nefretlerini dile getirenlerin kökünü kazımak konusunda ne gerekiyorsa yapacağım.” ifadelerini kullandı.

“Aşırılık yanlıları sadece değerlerimize değil mevcudiyetimize de saldırmak istiyor” diyen Sunak, “Ülkemize karşı ulusal güvenlik açısından risk oluşturmaya yol açan, aşırı nefret besleyen kişilerin tespit edilip yıkıcı bir yoldan saptırılabileceğini” savundu.

Aşırılık konusunda önerilen tanımın ayrıntılarına dair detay verilmedi ancak hükûmetin veya herhangi bir hükûmet politikasının eleştirisinin bu kapsama alınmayacağı belirtildi. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler