'Bosna Hersek'

“Müslümanlar ve Hristiyanlar Bir Arada Yaşayamaz”

Bosnalı Sırp lider Dodik, Müslüman ve Hristiyanların bir arada yaşayamayacağını savundu.

© Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, Bosna Hersek’in, Müslüman ve Hristiyanların bir arada yaşayamayacağının örneği olduğunu ileri sürdü.

Bosna Hersek’teki iki entiteden Sırp Cumhuriyeti’nin meclisinde konuşan Dodik, Bosna Hersek’in, Müslüman ve Hristiyanların uyumlu ve eşit bir şekilde bir arada yaşayamayacağının örneği olduğunu ve bu tür bir yaşamın başarılı olduğuna dair bir örneğin olmadığını iddia etti.

Bosna Hersek’in “dış güçler tarafından oluşturulduğunu” savunan Dodik, “Bugünkü Bosna Hersek bir dayatmadır. Bosna Hersek’i yabancılar oluşturmuştur ve yok olmak zorundadır. Bosna Hersek’te en ufak bir sonuç alınmaksızın bitmeyen müzakereler de sahtedir. Bizden kendi haklarımızdan, değerlerimizden vazgeçmemizi ve susmamızı istiyorlar.” dedi.​​​​​​​

Avrupa Parlamentosundan Yaptırım Çağrısı

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği (AB)Konseyi’ni, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Sırp üyesi Milorad Dodik ve ortaklarına “Bosna-Hersek’teki ayrılıkçı politikaları” nedeniyle yaptırım uygulamaya çağırmıştı.

ABD yönetimi, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik’i, yolsuzluk yaptığı ve Bosna Hersek’in istikrarı ile toprak bütünlüğünü tehdit ettiği gerekçesiyle yaptırım listesine almıştı.

Dodik ise buna karşılık, AB’den yaptırım kararı çıkması durumunda Sırp Cumhuriyeti Entitesi’nin, Bosna Hersek Federasyonu kalkınma projelerine desteğini çekeceğini açıklamış, “Bosna Hersek’in tamamının ilerlemesini durdurmak istiyorlarsa bize yaptırım uygulamaları işe yarayacaktır.” şeklinde konuşmuştu. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler