'Hanau'

Hanau Sergisi Ocak Ayında Ziyarete Açılıyor

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020'de düzenlenen ırkçı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının soruşturmasında yaşanan aksilik ve polis ihmallerini konu alan sergi Hanau'da ziyarete açılmaya hazırlanıyor.

© Perspektif

Irkçı saldırının dokuz kurbanının anısına, Hanau şehrinde önümüzdeki yıl belediye binasında bir sergi açılacak. “Forensic Architecture/Forensis” adlı araştırma grubunun “Hanau 19 Şubat 2020 – Üç yıllık anma ve aydınlatma” başlıklı sergisi, 19 Ocak – 19 Mart tarihleri ​​arasında şehir meydanındaki Neustadt Belediyesi’nin fuaye alanında sergilenecek.

19 Şubat İnisiyatifi vatandaşların sergiyi her gün saat 10:00-17:00 arasında ücretsiz ziyaret edebileceğini duyurdu. Sergi kapsamında mağdurların katılımı ile rehberli turlar ve bunun yanı sıra çeşitli programlar planlanlanıyor. Okul sınıfları, çalışma saatleri dışında da randevu alarak sergiyi ziyaret edebilecek.

Forensic Architecture/Forensis, Frankfurt Sanat Vakfı (Frankfurter Kunstverein), Hanau Belediyesi ve 19 Şubat Hanau İnisiyatifi ortak projesi olan sergi ilk olarak 2022 yazında Frankfurt Frankfurt Sanat Vakfında halka sunuldu. Sergi aynı zamanda Kulturfonds Frankfurt Rhein-Main ve Berlin’deki Dünya Kültürleri Evi (Haus der Kulturen der Welt) tarafından destekleniyor.

Serginin bir kısmında olay gecesi bir zaman çizelgesinde ve video rekonstrüksiyonlarla ayrıntılı olarak anlatılırken, “özellikle polisin hata ve ihmalleri”ne yer veriliyor. Serginin ikinci bölümü ise, kurban yakınlarının, saldırıdan sağ kurtulanların ve onlara destek verenlerin anma ve olayı aydınlatma mücadelesinin izini sürüyor.

Hanau Terör Saldırısı

Hanau’da 19 Şubat 2020 gecesi iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında Ferhat Ünvar, Hamza Kurtović, Said Nesar Hashemi, Vili Viorel Păun, Mercedes Kierpacz, Kaloyan Velkov, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz ve Gökhan Gültekin adlı göç kökenli 9 genç hayatını kaybetmişti.

Özel harekat timinin operasyonunda, saldırıyı gerçekleştiren 43 yaşındaki ırkçı terörist Tobias R. ve 72 yaşındaki annesi evlerinde ölü bulunmuştu. Teröristin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra eve giderek annesini ve kendisini öldürdüğü tespit edilmişti.

Saldırgan R.’nin avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı kaydedilmişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler