'Almanya'

Almanya’da Deprem Felaketi İçin Saygı Duruşu Düzenleniyor

Türkiye’deki felaketin izleri sürerken yurt dışından gelen dayanışma aksiyonları ümit veriyor. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya ve Bremen eyaletlerinde yetkililer vatandaşları depremzedeler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

© Berkay Ataseven / Shutterstock.com

Almanya’da Türkiye kökenlilerin en yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaletindeki tüm okullarda Türkiye’de yaşanan ve etkileri Suriye’ye kadar uzanan deprem felaketi hakkında saygı duruşu yapıldı, gönderlere yas bayrakları çekildi.

KRV Eyaleti Okul ve Eğitim Bakanı Dorothee Feller, eyaletteki tüm okul yönetimlerine çağrıda bulunarak 10 Şubat cuma günü saat 11:00’de 1 dakikalık saygı duruşu düzenlemeye davet etti. “6 Şubat 2023’te Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen ve geniş alanları vuran deprem felaketinin büyüklüğü ve dehşeti karşısında hepimiz sarsıldık” diyen Feller, vefat edenlerin sayısının her gün arttığına, hala binlerce insanın kayıp olduğuna ve yıkılan şehirleri yeniden inşa etmenin aylarca hatta yıllarca sürebileceğine dikkat çekti.

Acılı aile üyeleri ve yakınlarının acısını derinden hissettiğini ve paylaştığını belirten Feller, “Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya ile Türkiye arasında çok sayıda aile ve dostluk bağı var, aynı şekilde son yıllarda Suriye’den de çok sayıda insan bize geldi. Ve bu günlerde okullarımızda Türkiye ve Suriye’deki akrabalarını ve arkadaşlarını kaybetmenin yasını tutan çok sayıda meslektaş ve öğrenci var.” dedi.

“Onların yanında olduğumuzu, onlarla birlikte yas tuttuğumuzu ve onlara teselli ve destek vermek istediğimizi bilmeleri benim için önemli diyen Feller, bu dayanışmanın bir göstergesi olarak eyaletteki tüm okulları, 10 Şubat 2023 Cuma günü saat 11:00’de depremzedeler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

Bremen Şehir Meydanında Saygı Duruşu

Almanya’da diğer eyaletlerde de yetkililer vatandaşları depremzedeler anısına saygı duruşuna çağırıyor. Bremen Parlamentosu Başkanı Frank Imhoff ve Bremen Belediye Başkanı Dr. Senato Başkanı Andreas Bovenschulte tüm vatandaşları Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem kurbanları için 11 Şubat Cumartesi günü  Bremen Marktplatz’da düzenlenecek olan saygı duruşuna katılmaya çağırdı.

“Akrabalarını ve arkadaşlarını kaybeden veya sevdiklerinin akıbetinden endişe duyan herkese en derin taziyelerimizi sunuyoruz” diyen Imhoff ve Boventschulte, “Ölenleri birlikte anmak ve hayatta kalanlarla bir dayanışma göstergesi olarak Bremen’deki herkesi 11 Şubat Cumartesi günü saat 11:00’de bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya, o anda nerede olursa olsun günlük hayata kısa bir ara vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Bremen halkını felakette hayatını kaybedenlerin yasını tutmaya ve geride kalanların acılarını hafifletmeye çağıran açıklamada ayrıca 11 Şubat Cumartesi günü Bremen belediye binasında ve Bremen Parlamentosunda depremzede ve yakınları ile bir dayanışma ifadesi olarak yas bayrakları asılacağı duyuruldu.

“Büyük bir dayanışma içinde yardım eden herkese teşekkür ediyoruz” diyen Imhoff ve Boventschulte Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremden etkilenenler için yapılan bağış ve yardımlara devam edilmesi çağrısında bulundu. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler