'Almanya'

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: “Müslümanlar Zan Altında Bırakılmamalı”

Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Müslümanların genel bir zan altında bırakılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Fotoğraf: Shutterstock | Değişiklikler: Perspektif

Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya’daki Müslümanların genel bir zan altında bırakılmaması konusunda uyarıda bulundu. Steinmeier, Bellevue Sarayı‘nda yaptığı açıklamada, aynı zamanda herkesin “Yahudilerin ülkemizde tekrar korku içinde yaşamak zorunda olmalarına tahammül edemeyeceklerini” anlaması gerektiğini söyledi.

Federal Cumhurbaşkanı, Almanya Entegrasyon Vakfı’nın (Alm. “Deutschlandstiftung Integration”) bursiyerleri önünde yaptığı konuşmada “Almanya’da yaşayan herkes Auschwitz’in bize yüklediği sorumluluğu bilmeli ve Anayasamızın değerlerine saygı göstermelidir.” dedi. Steinmeier, Almanya’daki Yahudi yaşamını korumanın “ülkedeki herkesi ilgilendiren bir görev olduğunu” vurguladı. Irkçılığa ve insan düşmanlığına müsamaha gösterilmemesi gerektiğini belirten Steinmeier, demokrasinin köken ve din ayrımı yapmadığını da ekledi: “Bu terör örgütü Hamas’ın 1400 İsrailliyi acımasızca katlettiği ve 200’den fazla kişiyi rehin aldığı 7 Ekim’den bu yana yaşanan dehşet günlerinde de geçerlidir.”

“Almanya’da Şiddete Müsamaha Göstermiyoruz”

Federal Cumhurbaşkanı Almanya’yı “göç geçmişi olan bir ülke” olarak tanımladı. Steinmeier, “ne yazık ki günlük yaşamda talep ve gerçeklik arasında her zaman bir tutarsızlık olduğunu” bildiğini söyledi.

Steinmeier, “daha düzenli bir göç politikasına ve akıllı bir entegrasyon politikasına ihtiyaç olduğunu, göç geçmişi olan bir ülkede her ikisinin de ayrılmaz bir bütün olduğunu” vurguladı. Steinmeier, Almanya’nın refahımı sağlamak için göçe ihtiyacı olduğunun yıllardır açık olduğunu ancak bu göçün şekillendirilmesi gerektiğini söyledi.

Steinmeier bursiyerlere “Yahudi ve Arap, Hristiyan ve Müslüman, Rus ve Ukrayna kökenli insanların Almanya’da barış içinde bir arada yaşamasının mümkün olduğunu gösterin, gösterelim.” dedi. “Ve her şeyden önce şunu gösterelim: Biz Almanya’da ne sokaklarımızda ne de azınlıklara karşı şiddete müsamaha göstermeyiz. (P) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler