"Aşırı Sağ"

Mültecileri Destekleyen Belediye Başkanı’na Bıçaklı Saldırı

Almanya'da Altena Belediye Başkanı Andreas Hollstein (CDU) bir dönercide bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırının siyasi arka plana sahip olduğu düşünülüyor.

27 Kasım’da gerçekleşen olayda Hollstein gittiği döner dükkanında bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandı. Tutuklanan saldırganın mülteci politikasını eleştiren bir aşırı sağcı olduğu ve olay esnasında alkollü olduğu öğrenildi. Dükkan sahibi Demir Abdullah’ın ve başkalarının araya girmesiyle olayın büyümesi engellendi. Bir döner dükkânı çalışanı da olayda yaralandı. Lokalstimme’ye konuşan Hollstein, “Yanımda yardım eden insanlar vardı. Hayatta kaldığım için mutluyum.” dedi. Olaydan sonra hastaneye kaldırılan Hollstein aynı günün akşamı taburcu edildi.

 

Siyasi Arka Plan

Alman Bild gazetesine konuşan dükkan sahibi Abdullah, aşırı sağcı ve alkollü kişinin dönerciye girdiğinde Hollstein’ın bölgeye sürekli yabancı getirdiğinden şikâyet ederek agresif bir tutum sergilediğini bildirdi. Saldırıya uğramadan zanlının Hollstein’a “Belediye başkanı siz misiniz?” şeklinde soru sorduğu da aktarıldı.

Hollstein ülke çapında Altena’ya planlanandan daha fazla mülteci alacağını bildirerek tanınmıştı. “Mülteciden Altena vatandaşına” projesiyle, şehir mülteci politikasında ulusal entegrasyon ödülü almıştı. Proje kapsamında mülteciler toplu merkezlere değil apartmanlara yerleştiriliyor.
Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, güvenlik kurumlarının saldırının arkasında siyasi bir motif olduğu kanaatini taşıdığını belirtti.

 

“Ülkemizde Nefret ve Şiddete Yer Yok”

Başbakan Angela Merkel (CDU) “Belediye başkanına yapılan saldırı bir dehşet. Fakat ailesine geri döndüğü için rahatım. Yardım edenlere de teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.
Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD), “Ülkemizde nefret ve şiddete yer yok.” şeklinde konuştu. KRV Aile Bakanı Joachim Stamp (FDP), “mükemmel belediye başkanına” en iyi dileklerini ilettiğini söyledi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler