"GÜNDEM"

Almanya’dan “Mülteciler Ortadoğu’da Kalmalı” Fonu

Suriye’deki iç çatışmaların zirve yaptığı 2015’ten itibaren başlayan göç dalgaları ile 1 milyonun üzerinde insanın akın ettiği Almanya, iltica sayısının artmaması adına mülteciler için istihdam temalı projeler geliştiriyor.

2 Ocak 2018 admin

Die Welt gazetesinin haberine göre Almanya Hükümeti, Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi “ev sahibi” ülkelerde iş imkânlarının arttırılması için 230 milyon avroluk kaynak ayırdı. Uluslararası yardım kuruluşlarının da destek verdiği kampanya ile söz konusu ülkelerde 2018’de 20,000 mülteciye istihdam alanı açılması ön görülüyor.

Gazeteye açıklamada bulunan Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, “Ortadoğu İstihdam Girişimi” adlı çalışma kapsamında mültecilerin istihdam edileceği projelerin Almanya tarafından destekleneceğini duyurdu.  

Habere göre Ortadoğu İstihdam Girişimi’nin ilk etabında Ürdün’de 13 bin mülteci geri dönüşüm sektöründe istihdam edildi. Lübnan’da ise 6 bine yakın Suriyeli mülteciye temizlik ve inşaat alanında çalışma imkânı sağlandı. İşin çeşidine göre mültecilere günlük 20 ila 31 avro arasında ödeme yapılıyor. Ortadoğu İstihdam Girişimi kapsamında sürdürülen projelerin toplam 230 milyon avroya mal olacağını belirten Müller, hükümetin yeni yılda projeler için 180 milyon avro kaynak ayıracağını aktardı.

 

Geçtiğimiz Aralık ayında sadece deniz yoluyla 170 binin üzerinde göçmenin ulaştığı Avrupa’da, iltica talebinde bulunan göçmenlerin iş hayatına katılması ciddi bir problem olarak öne çıkıyor. Toplu göç akınları karşısında göçmenlerin iş gücü piyasasına erişimi konusunda hükümetler zorluklarla karşılaşıyor.     

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler