"GÜNDEM"

Alman Parti Lideri: “Suç İşlemiş Genç Sığınmacılar Gönderilmeli”

Özgür Demokrat Parti (FDP) genel başkanı Christian Lindner, Almanya'Da suça bulamış genç sığınmacıların sınır dışı edilmesi gerektiğini belirtti.

6 Ocak 2018 admin

Almanya’da Özgür Demokratik Parti’nin  (FDP) lideri Christian Lindner, bir gazeteye verdiği demeçte,  herhangi bir suça bulaşmış refakatsiz küçük sığınmacıların, aileleri tespit edildiği takdirde sınır dışı edilmeleri gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, ülkenin Rheinland-Pfalz eyaletinde, Almanya’ya iltica talebinde bulunan 15 yaşındaki bir refakatsiz sığınmacının genç bir kızı öldürmesi suçlamasıyla gözaltına alınması sonucunda refakatsiz mültecilerle ilgili ortaya çıkan tartışmalara Lindner, yasalara karşı gelen ve suç işlemiş küçük yaştaki sığınmacıların, kendi ülkelerindeki aileleri tespit edilmesi durumunda geri gönderilmeleri gerektiğini söyleyen bir açıklama yaptı.

 

Lindner’den Merkel Eleştirisi

Açıklamada ayrıca, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i, yeterli kontroller olmaksızın, çoğunluğu Orta Doğu ve Afganistan’dan olmak üzere 1 milyondan fazla göçmeni ülkeye kabul etmek ile suçlayan Alman lider, Avrupa’da sorunların giderilmesini sağlayacak yeni bir göçmen politikasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Sınırların güvence altına alınması ile birlikte sağ-popülistlerin yabancı düşmanı düşüncelerinin yayılmasının engellenebileceğini düşünen Alman siyasetçi, Almanya’nın dünyaya açık kalmasının ancak insanların ülkenin yasal sistemine güvenmeleriyle olabileceğini ifade etti. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler