"AMERİKA"

5 Amerikalı Müslümandan FBI Direktörü Hakkında Suç Duyurusu

ABD’li bazı Müslümanlar, sebepsiz yere terörist listesine alındıkları gerekçesiyle FBI'ya dava açtı.

22 Ocak 2018 admin

Amerika Birleşik Devletleri’nde 5 Müslüman, FBI’nın herhangi bir hukuki zemine dayanmadan  kendilerini terörist listesine aldığını iddia etti. ‘Etnik profilleme’ mağduru olduğunu söyleyen şikayet sahipleri, FBI Direktörü Christopher Wray ve bazı hükümet görevlilerini mahkemeye verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Amerika-İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) Texas hukuk direktörü ve aynı zamanda davanın avukatı olan Nikiya Natale, terör şüphelilerin bulunduğu federal listenin gizli olmasından dolayı durumu teyit etmenin mümkün olmadığını; ancak bu kişilerin emniyet mensupları tarafından sürekli olarak taciz edildiklerini ve haklarının çiğnendiği ifade etti. Davacılardan Abraham Sbyti ise, 2014’ten bu yana emniyet görevlileri tarafından 24 kez durdurulup sorguya çekildiğini belirtti. Natale ayrıca, CAIR olarak insanları, karşılaştıkları her türlü Müslüman karşıtı nefret ve ön yargı olaylarını bildirmeleri için teşvik ettiklerini söyledi.
CAIR daha önce, verilere göre 2017’nin ilk 9 ayında Müslümanlara yönelik işlenen nefret suçlarının 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 20 arttığını ifade etmişti.

FBI tarafından derlenen ve terör şüphelilerinin listesini içeren Terörist Gözetim Veritabanı’nın gizli olması sebebiyle, insanların bu listeye kayıtlı olup olmadıklarını doğrulamak mümkün değil. CAIR avukatları, çocukların da dahil olduğu birçok kişinin  etnik kökeni ya da dininden dolayı bu listeye girdiğini, bu nedenle ciddi miktarda uzun bir “federal terörist izleme listesi” oluştuğunu ifade etti.(eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler