"GÜNDEM"

İngiltere’nin İlk Müslüman Kadın Bakanı: Nusrat Ghani  

İngiltere’de kabineye giren ilk Müslüman bakan, Ulaştırma Bakanı Nusrat Ghani oldu.

26 Ocak 2018 admin

Nusrat Ghani, Avam Kamarasında konuşma yapan ilk Müslüman kadın bakan oldu. Ulaştırma Bakanlığı görevine başlayan Muhafazakar Parti üyesi Ghani, tren yollarında engellilerin erişim problemleri hakkında bir soruyu yanıtladı.

Bakanlık Sekreteri Chris Grayling, Ghani’yi takdim ederken “Fırsatlar partisinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı. Sekreter, konuşmasının devamında Ghani’nin Müslüman ve kadın kimliğinin İngiltere siyaseti için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.

“Bugün  ülkenin ilk Müslüman kadın bakanını çıkardığımız için partimle gurur duyuyorum.” diyen Grayling, Bakan Ghani ile birlikte çalışacak olduğu için gurur duyduğunu belirtti. Grayling’in tebriğinin ardından söz alan Ghani ulaşım politikalarının geliştirilmesi için seçim döneminde söz verdiğini hatırlatarak başarılı ve farklı işler yapacağını aktardı.

 

Nusrat Ghani Kimdir?

Keşmir’de doğan Ghani daha önce hayır kurumlarında ve BBC Dünya Servisi’nde çalıştı. 2010 yılından beri aktif siyasetin içinde yer alan Ghani 15 Ocak’ta Başbakan Theresa May’in kabinede değişiklik yapmasının ardından görevine başladı. Avam Kamarası’nda hükümet adına konuşan ilk Müslüman kadın bakan olarak tarihe geçen Ghani Wealden milletvekili olarak görevine devam ediyor.

 

Britanya Siyasetindeki Önemli Müslüman Politikacılar

Mohammad Sarwar: İşçi Partisi Glaskov Milletvekili (İlk Pakistanlı ve Müslüman Milletvekili)

Afzal Khan: İşçi Partisi Milletvekili

Anas Sarwar: Eski İskoç İşçi Partisi Grup Başkanı ve Glaskov Milletvekili

Imran Hussain: İşçi Partisi Doğu Bredfard Milletvekili

Mohammad Yasin: İşçi Partisi Bedford Milletvekili

Nusrat Ghani: Muhafazakar Parti Wealden Milletvekili

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler