"İngiltere"

İngiltere | İslamofobik Nefret Suçlarında Artış

İngiltere'nin başkenti Londra’da Müslümanları hedef alan nefret suçlarının sayısı bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında arttı.

1 Mart 2018 admin

 

Londra Belediyesi Polis ve Suç Bürosu, 2017 senesinde şehirde yaşanan İslamofobik nefret suçları vakalarının sayısına ilişkin bir rapor yayımladı. Rapor geçtiğimiz yıl Londra’da yaşanan İslamofobik nefret suçları sayısının bir önceki yıla göre ciddi şekilde arttığını ortaya koyuyor.

Belediyenin Polis ve Suç Bürosu tarafından hazırlanan rapora göre, 2017 senesi içerisinde İngiltere’nin başkenti Londra’da Müslümanları hedef alan toplam 1.678 vaka yaşandı. Londra Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamaya göre ise rapor edilmeyen suçlarla birlikte bu rakam çok daha fazla olabilir.

2016 senesinde ise toplam 1.205 İslamofobik nefret suçu vakası yetkililere bildirilmişti.

 

Bir önceki seneye göre yüzde 40’lık artış gösteren şehirdeki İslamofobik vakalara ilişkin açıklamalarda bulunan polis yetkilileri ve Müslüman toplum liderleri, ülkede yaşanan terör eylemlerinin bu rakamın artmasına neden olabileceğini söylediler. İslamofobi ile mücadele eden “Tell Mama” isimli kampanya grubunun direktörü Iman Atta, yaşanılan terör saldırılarının İslamofobik vakaların artmasına sebep olduğunu ve bu durumun ülkedeki Müslüman toplum içerisinde gerginlik yarattığını söyledi. Geçtiğimiz yıl İngiltere, Londra Köprüsü’nde ve Manchester’daki bir konser alanında yaşanılan terör eylemleri ile sarsılmıştı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Londra’nın Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan ise, Londra’daki çeşitlilik konusunda övgülerde bulundu. Kentin yaşam biçimini yok etmeye yönelik eylemlerde bulunan kişilere karşı Londralıların bir araya gelmeleri için çağrıda bulunan Khan, bu tarz suçlara başvuran kişilerin “sıfır tolerans” yaklaşımı ile yargı sürecine maruz kalacağını belirtti.

Londra Polis Teşkilatı’nın dedektif masası başmüfettişi Dave Stringer ise, ırkçı ve dine dayalı nefret suçlarının raporlanmasında düzenli bir artış olmasına rağmen, bildirimlerin hâlâ oldukça az olduğunu belirtti.(eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler