"GÜNDEM"

Almanya | İslam Forumu Toplumsal Dayanışma Bekliyor

Almanya'da 2018 yılı başından bu yana camilere toplam 40 saldırı düzenlendi. Almanya İslam Forumu saldırılar hakkında Alman yetkililer tarafından dayanışma sinyalleri almayı umuyor.

19 Nisan 2018 admin

Almanya İslam Forumu (Alm. Das Deutsche Islamforum) cami saldırılarını “ürkütücü” olarak tanımladı. Almanya İslam Forumu’nun 17 Nisan salı günü Frankfurt’ta gerçekleştirdiği 34. toplantısı sonunda basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulunan  Forum Sözcüsü Jürgen Miksch, 2018 yılının başından günümüze 40 cami saldırısının gerçekleştiğini vurguladı. Saldırganların hedefinin “Müslümanlara korku salmak” olduğunu belirten Miksch, asıl endişe verici hususun ise, bu korkunun gerçekten Müslümanlar arasında yayılması olduğunu vurguladı.

Jürgen Miksch, henüz çoğu cami saldırısının arka planı ve kimler tarafından gerçekleştirildiği konularının aydınlığa kavuşturulmadığı gibi, Alman toplumundan “dayanışma sinyalleri”nin de gelmemesini eleştirdi. Miksch, eğer saldırılara karşı toplumsal bir dayanışma sergilenemez ve saldırganlar halkın çoğunluğu tarafından desteklendiklerini düşünürlerse, bunun onlar için “neredeyse bir zafer” anlamına gelebileceğinin altını çizdi.

Almanya İslam Forumu sözcüsü Miksch, Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in “İslam, Almanya’ya ait değil” açıklamasına cevaben de “Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam’ın dünya dini olup, hiçbir ülkeye ait olmadığını” ifade etti. Ayrıca, Almanya’da yaşayan insanların çoğunluğunun “Müslümanları Almanya’daki sıradan hayatın bir parçası” olarak kabul ettiğinin altını çizdi.

İslami Çatı Kuruluşları Ne diyor?

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş cami saldırılarıyla ilgili olarak en son  camideki çocukların duvarlarda gördükleri gamalı haçlara “Bizi de mi yakında toplama kampına atacaklar?” şeklinde tepki gösterdiklerini vurguladı. Diğer çatı kuruluşu temsilcilerinin raporlarına göre ise, başörtülü kadınlar sokakta gittikçe daha fazla hissedilir hâle gelen“düşmanca” tutumlara maruz kalıyor.

Almanya İslam Forumu

26 Haziran 2002 yılında kurulan Almanya İslam Forumu, Müslüman toplum temsilcileri ile gayrimüslim toplum yetkililerini 16 senedir bir araya getirerek Müslümanları ilgilendiren güncel sorunlar hakkında istişare ediyor. İki yılda bir düzenlenen toplantılara Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ), Avrupa Türk İslam Birliği (ATIB) gibi İslami çatı kuruluşlarının yanı sıra, eyalet içişleri bakanlıklarından ve Anayasayı Koruma Dairesinden yetkililer ve diğer dinî grupların temsilcileri, aydın ve akademisyenler katılıyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler