"GÜNDEM"

Hollanda | “İslam Ölümcüldür” Demek Nefret Suçu Değil

Hollanda'daki yerel seçimler öncesinde İslamofobik bir film hazırlayan ırkçı Özgürlük Partisi (PVV) yargılanmayacak. Savcılığa göre "İslam ölümcüldür" demek, nefret suçu değil.

1 Mayıs 2018 admin
Hollanda‘da İslamofobik seçim kampanyası filmi yapan ırkçı Özgürlük Partisine (PVV) cezai işlem yapılmayacak. Hollanda Savcılığı, ülkede 21 Mart’ta yapılan yerel seçim öncesi seçim kampanyasında İslamofobik bir film hazırlayan ırkçı Özgürlükler Partisinin (PVV), yargılanmayacağını bildirdi. Savcılıktan yapılan açıklamada, ırkçı partinin kamu yayın kuruluşu NPO’da yayınlanan filminin, bir gruba yönelik hakaret ya da ayrımcılık içermediği ifade edildi. Savcılığa göre film nefrete, ayrımcılığa ve şiddete teşvik etmediği için PVV’ye karşı cezai işlem uygulanması da mümkün değil.

“İslam Ölümcüldür” Demek Nefret Suçu Değil

Savcılığın açıklamasında, filmdeki ifadelerin İslam’a mensup olanlar hakkında değil, sadece İslam hakkında olduğu kaydedildi. Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığına bağlı kamu yayın kuruluşu NPO’da, 21 Mart’ta yapılan yerel seçim öncesi, siyasi partilere ayrılan zaman diliminde PVV’nin “İslam ölümcüldür” ifadelerinin yer aldığı reklam filmi yayınlanmıştı.Irkçı PVV’nin İslamofobik seçim kampanyası filminin kamu yayın kuruluşunda yayınlanması tepki çekmişti. Ülkede bazı siyasi partiler ve İslami kuruluşlar, PVV ve kamu yayın kuruluşu NPO hakkında suç duyurusunda bulunmuştu

Videoda büyük kırmızı harflerle “İslam eşittir” yazısının ardından, “şiddet, ölümcül” gibi olumsuz ifadeler yer alıyor. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler