"Almanya"

Almanya | Kreşte Oruç Düzenlemesine Açıklama Geldi

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinde bulunan Ludwigshafen şehrinde, belediyenin ailelere gönderdiği 'kreşlerde oruç düzenlemesini' içeren mektup şaşkınlık yarattı. 

Almanya’nın Ludwigshafen Belediyesi’nin nisan ayında ailelere gönderdiği mektup Müslümanların tepkisini çekti. “Belediyeye Ait Kreşlerin Yönetmeliklerindeki Değişiklikler” başlığını taşıyan mektupta kreşlerde oruç tutulmasıyla ilgili kullanılan ifadeler tartışma yarattı. Kapanış saati ve kayıt sildirme gibi konulardaki düzenlemelere değinilen dökümanın 12. Maddesinde, “Kreş yönetimi, çocuğun örneğin ramazan orucu ya da benzeri şeyler nedeniyle günlük aktiviteler için uygun olmaması durumunda çocuğun aile tarafından kreşten alınmasını isteyebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Ludwigshafen’daki kreşlerde, 6 yaşın altındaki çocukların oruç tutup tutmadığıyla ilgili Perspektif’in sorularını yanıtlayan belediye, söz konusu mektuptaki ifadelerin “talihsizce” seçildiği açıklamasında bulundu.

İfadeler Talihsizce Seçilmiş”

Konu ile alakalı belediyenin yetkili basın ofisinden Perspektif’e yapılan açıklamada, “Düzenlemede yapılan ifadeler talihsizce seçilmiştir. Belediye bu durum karşısında pişmanlığını dile getirmiş ve düzenlemenin içeriğini değiştirmiştir.” denildi. Açıklamada mektupta tartışma yaratan cümlenin, “Aynı şekilde çocuk için kreşteki günlük aktiviteler ve prosedürler uygun değilse yönetici çocuğun katılımını önleyebilir yada ebeveynleri tarafından alınmasını sağlayabilir.” ifadeleriyle değiştirildiği aktarıldı.

Ludwigshafen Belediyesi, söz konusu düzenlemenin, birkaç çocuğun kreşte oruç tutması nedeniyle yapıldığını belirtti. Ek olarak gün içerisinde yemeyen ve içmeyen çocukların sağlık durumunun bozulabileceği ve bu durumun kreşteki günlük aktiviteler için elverişli olmadığına dikkat çekildi.

Kuzey Ren-Vestfalya’da Başörtüsü Yasağı Tartışması

Son zamanlarda İslami pratiklerle ilgili tartışmalar kreşlere kadar indi. En son Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde kreşlerde başörtüsünün yasaklanması talep edilmişti. Yine aynı eyalette bu tartışma daha sonra 14 yaşın altındaki çocuklar için dile getirilmiş, Eyalet Başbakanı Armin Laschet (CDU) hükümetin okullarda başörtüsü yasağıyla ilgili bir yasa ya da düzenlemenin mütalaa etmesi talimatını vermişti. (hç)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler