"Fransa"

Fransa’da İlahiyat Fakültesi Kuruluyor

Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Fransa'da İslami ilimler-ilahiyat alanında akademik birim kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fransa’nın Almanya sınırındaki şehri Strazburg’ta ilahiyat fakültesi kurulması için cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede yayımlandı. Söz konusu karar, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nun ek 30. maddesi ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 39. maddesi gereğince alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Fransa’da İslami ilimler-ilahiyat alanında akademik birim kurulması kararlaştırıldı.

Fakültenin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılına Yetişmesi Bekleniyor

Perspektif’in ateşelik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, kararın resmi gazetede yayınlanmasından sonra Marmara İlahiyat Fakültesi’nden bir ekip, Strazburg’a gelerek incelemelerde bulunacak. Strazburg’ta Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) ait binalarda yapılacak inceleme sonrası olumlu karar verilmesi halinde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilahiyat fakültesi hizmete girecek. Ancak binaların yeterli görülmemesi durumunda ise yapılacak tamirat süresince ilahiyat fakültesinin başka bir kampüste eğitim hayatına başlayacağı aktarıldı. Strazburg’taki ilahiyat fakültesine dekan olarak kimin atanacağının ise henüz belli olmadığı kaydediliyor.

Strazburg’a ilahiyat fakültesi kurulması fikri ocak ayında Fransa’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilmişti. Erdoğan, Fransa’nın ülkede yetişmiş din görevlisi istihdamını arzu etmelerinden dolayı imamların sayısının sürekli azaltıldığına dikkat çekmiş, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Strazburg’ta ilahiyat fakültesi kurulması konusunda mutabık kaldıklarını belirtmişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Dn
    2018-11-02 00:13:43

    Parise cok uzak malesef bir tane de pariste yapsakar keske

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler