"Almanya"

Almanya’da İltica Başvurusunda Bulunanların Sayısı Azaldı

Almanya’da eylül ayında iltica talebinde bulunanların sayısının 12 bin 976 olduğu bildirildi. Başvuruların ağustos ayına göre azaldığı kaydedildi. 

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Federal Göç ve Mülteci Dairesi’ne (BAMF) eylül ayında 12 bin 976 kişinin iltica talebinde bulunduğu, bu sayının ağustos ayına göre 2 bin 146 kişi daha az olduğu belirtildi. Eylül ayında iltica başvurusunda bulunanlar arasında 2 bin 844 kişi ile Suriyeliler ilk sırada yer aldı. Suriyelileri, bin 219 ile İranlılar, bin 180 ile Iraklılar, bin 93 ile Türkler ve 838 kişiyle de Afganların takip ettiği kaydedildi.

Başvurular Haziran ve Temmuz’da Artmıştı

Almanya‘ya iltica başvurusunda bulunanların sayısının temmuz ayında arttığı kaydedilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Federal Göç ve Mülteci Dairesine (BAMF) Temmuz ayında 15 bin 199 kişinin iltica talebinde bulunduğu, bu sayının Haziran ayına göre yüzde 14,7 artış anlamına geldiği ifade edildi. Son aylarda iltica başvurularında bulunanların sayısının arttığına işaret edilmiş açıklamada, Haziran ayında 13 bin 354, Mayıs ayında da 12 bin 494 kişinin Almanya’da iltica talebinde bulunduğu belirtilmişti.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler