"ALMANYA"

Bavyera Pazar Günü Sandık Başına Gidiyor

Almanya'nın Bavyera eyaletinde seçmenler pazar günü sandık başına gidecek. Anketler, Bavyera'yı 61 yıldır tek başına yöneten Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinin büyük oy kaybı yaşayacağını gösteriyor. 

12 Ekim 2018 admin

Almanya’nın Bavyera eyaletinde seçmenler Eyalet Meclisi temsilcileri ile bir alt meclis olan 7 bölge temsilcilerini (Bezirkstag) belirlemek için 14 Ekim’de sandık başına gidecek. Seçimlerin büyük bür sürprize sahne olması bekleniyor. Başbakan Angela Merkel’in Hristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birliği (CSU), 1957 yılından bu yana Bavyera’da seçimi kaybetmiyor. 1945 yılında kurulan parti, bu eyalette sadece 1954 yılında bir kez muhalefete düşmüş. CSU, 2008 yılında eyalet parlamentosunda mutlak çoğunluğu kaybetse de 2013 yılında düzenlenen son seçimde 180 sandalyenin 101’ini ele geçirmeyi başarmıştı.

Seçmenler Kararsız

En güncel anket sonuçlarına göre 5 yıl önce 47.7 oy alan CSU’nun oyları yüzde 33 ile yüzde 35 arasında. Yeşiller’in oyları ise yüzde 16 ile 18 arasında. Sosyal Demokratlar (SPD) ise yüzde 10 ile 12 oy oranıyla tarihi bir yenilgi alacağa benziyor. Hür Seçmenler’in yüzde 10 ile 11, Hür Demokrat Parti’nin (FDP) yüzde 5 ile 5.5 arasında oy alacağı tahmin ediliyor.

Bavyera, 70 bin kilometre kare ile büyüklük olarak Almanya’nın en büyük eyaleti, 13 milyonla nüfusu ile de Kuzey North Rhine-Westphalia’ın ardından ikinci en kalabalık eyalet.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler