"Avusturya"

“İstanbul’da Sizi Zorla Evlendirmediler Değil mi?”

Türkiye’den Avusturya’ya dönen bir grup Avusturyalı Müslüman genç kız, Viyana Schwechat Uluslararası Havalimanı’nda pasaport kontrolü yapan polis memuru tarafından ırkçı içerikli ifadelere maruz kaldı.

Avusturya’da yaşayan bir grup Müslüman genç kız, Türkiye’ye yaptıkları gezinin dönüşünde Viyana Havalimanı’nda bir polis memurunun şaşırtıcı ifadeleriyle karşılaştı. Yaklaşık 20 kişiden oluşan gruba mihmandarlık yapan Avusturyalı blog yazarı Asma Aiad, Facebook’ta olay sonrası yaptığı canlı yayında, havalimanında görevli bir polis memurunun ırkçı hakaretlerine uğradıklarını aktardı. Aiad, pasaport kontrolü sırasında nereden geldiklerini soran polis memuruna arkadaşlarının Türkiye tatilinden döndükleri cevabını verdiğini, bunun üzerine memurun, “İstanbul’da sizi zorla evlendirmediler değil mi?” diye sorduğunu söyledi.

https://www.facebook.com/514663184/videos/vb.514663184/10156871404763185/?type=2&theater

“Neyin Şaka Olduğuna Ben Karar Veririm”

IslamiQ’e konuşan Asma Aiad, pasaport kontrol memurun sorusu karşısında iki arkadaşının hayretle başlarını sallamaları üzerine memurun sadece “şaka” yaptığını söylemekle yetindiğini aktardı. Aiad, hadiseye şahit olan yan taraftaki bir yolcunun “Bunun neresi şaka?” şeklindeki sorusu karşısında sinirlenen memurun, yolcuya neden meseleye karıştığını sorarak neyin şaka olduğuna sadece kendisinin karar verebileceğini söylediğini belirtti. Memurun ayrıca yolcuyu “eğer daha ileri giderse ne olacağını göreceğini” söyleyerek tehdit ettiğini dile getirdi. 

Sicil numarasını öğrenerek hakkında yetkili makamlara şikâyette bulunmak isteyen genç kadının yüzüne kapıyı kapatan memur, ne adını ne de numarasını vermek istedi. Diğer 4 kontrol gişesindeki pasaport kontrol memurları da kendisine yardım etmeyi reddedince orada bulunan bir polis memuruna olan biteni anlatan Aiad, polis memurunun yardımıyla memurun sicil numarasına ulaşabildi.

“Bir Özür Yeterliydi”

Aiad, “Memur beni ciddiye bile almadı ve başından savmaya çalıştı. Son derece küstah bir şekilde kapıyı defalarca yüzüme kapadı. Oysa bir özür veya herhangi bir anlayış ifadesi yeterliydi.” dedi. Konuyu savcılığa aktaracağını belirten Aiad, medyadaki haberlere göre savcılığın hâlihazırda olayla ilgili soruşturma başlatmış olduğuna kanaat getirdiklerini belirtti. Olaya pek çok Avusturya haber portalında yer verilmesine rağmen kimsenin konuyla ilgili kendisiyle irtibata geçmediğini belirten Aiad, bu haber sitelerinden birinde kendisinin “öfkeli Müslüman” şeklinde tanımladığını belirterek haberin bazı sayfalardaki eksik ve hatalı sunuluş şeklini eleştirdi.

Öte yandan AA’da yer alan habere göre Aşağı Avusturya eyaleti polis sözcüsü Johann Baumschlager, ırkçı ifadede bulduğu iddia edilen polis memurunun sorgulanacağını ve olayın araştırılacağını açıkladı. (mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler