"Almanya"

Almanya’da Aranan 467 Neonazi Kayıplara Karıştı

Almanya'da haklarında tutuklama emri bulunan dörtte biri şiddet eğilimli 467 neonazinin kayıplara karıştığı ve nerede olduklarının bilinmediği ortaya çıktı.

5 Aralık 2018 admin
@ AA değişiklikler: Perspektif

Almanya‘da haklarında yakalama kararı bulunan 467 neonazinin kayıplara karıştığı bildirildi. Sol Partinin mecliste yazılı soru önergesine hükümet tarafından verilen yanıtta, haklarında mahkumiyet ya da yakalama emri olan toplam 467 neonazinin nerede olduğunun bilinmediği ifade edildi. Cevapta söz konusu neonazilerin dörtte birinin şiddet eğilimli olduğuna işaret edilirken, 108’inin ise siyasi suçlardan arandığı kaydedildi.

Soru önergesini veren Sol Partili Ulla Jelpke de Morgenpost gazetesine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin bu neonazilerin yakalanarak, haklarında gerekli işlemlerin yapılması için çaba sarf etmeleri gerektiğini belirtti.

Neonazilerin Sayısında Artış

Daha önceki yıllarda yapılan açıklamalarda, kayıp neonazi sayısının 253 olduğu kaydedilmişti. Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinde yer alan habere göre son yıllarda neonazilerin sayısında önemli artış yaşandığı kaydedilmiş, buna gerekçe olarak da ülkedeki mülteci sayısındaki artış gösterilmişti. (P, AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler