"Almanya"

Mavi Kart Sahiplerine Hapishane Ziyaretlerinde Kolaylık

Türkiye'de yapılan yeni düzenleme ile Türk Vatandaşlığı Kanunu kapsamında Mavi Kart sahibi hükümlü, tutuklu veya ziyaretçiler Türk vatandaşı gibi değerlendirilecek.

@ AA değişiklikler: Perspektif

Türkiye’de hapishaneleri ziyaret eden Mavi Kart sahiplerinin yabancı olarak değerlendirilmesi ile ilgili yönetmelik değiştirildi. Yapılan düzenleme ile Türk Vatandaşlığı Kanunu kapsamında Mavi Kart sahibi hükümlü, tutuklu veya ziyaretçiler Türk vatandaşı gibi değerlendirilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, geçmişte yabancı olarak hapishanelerdeki yakınlarını ziyaret eden mavi kartlılar ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu.

“Türk Vatandaşı Gibi Değerlendirilecekler”

Yeneroğlu,“Türk vatandaşlığından çıkarak Mavi Kart sahibi olan kişiler, hükümlü veya tutuklu yakınlarını ziyaret emek istediklerinde yabancı ülke vatandaşı gibi muamele görüyorlardı. Bu da prosedürün uzaması gibi sorunlara neden oluyordu. Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklikle sorun giderildi. Bundan sonra Mavi Kart sahibi hükümlü, tutuklu veya ziyaretçiler Türk vatandaşı gibi değerlendirilecek.” dedi. Yeneroğlu son düzenleme ile mavi kartlıların bazı istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaları önündeki bir engelin daha kaldırıldığını aktardı.

Tercümanlık Yapmalarının Önü de Açılmıştı

Adalet Bakanlığı, ekim ayı içerisinde de Mavi Kart sahiplerinin Türk ceza mahkemeleri nezdinde tercümanlık yapabilmelerinin önünde engel olan “TC vatandaşı olma” şartını kaldırmıştı. Böylece başvuru şartlarını sağlayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Mavi Kart sahiplerinin de ceza mahkemelerinde tercümanlık yapabilmelerinin önü açılmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler