'Sağlıkta Randevu Sorunu'

Almanya’da Sağlık Sisteminde Randevu Sorunu: Haftalarca Bekleyen Var

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre zorunlu sağlık sigortası olan hastalar, doktordan randevu almak için günlerce bekletiliyor.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’da zorunlu sağlık sigortalı hastaların günlerce hatta haftalarca doktordan randevu alamadığı belirtildi. Sağlık Sigortaları Birliği tarafından yapılan bir araştırmaya göre zorunlu sağlık sigortası olan hastaların, özel sağlık sigortası olanlara kıyasla, doktorlardan randevu almak için daha fazla bekletildiği belirlendi.

Almanya’da her 4 hastadan 1’i, uzman bir doktordan randevu almak için ortalama 3 hafta veya daha fazla bekletiliyor. Şiddetli ağrıları olan hastaların 3’te 1’inin tedavi görmek için 3 günden fazla beklediği kaydedildi. Acil servise kaldırılan ancak durumu ağır olmayan hastaların 4 saate kadar bekletildiği belirtildi. Özel sağlık sigortası olan hastaların ise doktordan daha kolay randevu aldığı ve daha az bekletildiği ifade edildi.

Hükümetin Hazırladığı Tasarı Kabul Edildi

Öte yandan hükümet, ülkenin en büyük sağlık alanı sorunu haline gelen ve bazen ayları bulabilen randevu bekleme süresini kısaltmak için harekete geçti. Hükümet tarafından Federal Meclis’e sunulan randevu bekleme süresini kısaltacak yasa tasarısı, muhalefet partilerinin karşı çıkmasına rağmen kabul edildi. Tasarı doktorların çalışma süresini yüzde 25 oranında artırırken, değişiklikle daha önce doktorların sağlık kasası üyesi hastalara haftada 20 saat ayırma mecburiyeti 25 saate çıkacak. Ayrıca hastaların telefonla daha kolay randevu alabilmelerini sağlamak amacıyla çağrı merkezlerinin güçlendirilmesi de tasarıda yer alıyor. Tasarı ile sağlık kasası üyesi hasta kabul eden doktorlar, daha fazla ücret alabilecek. Tasarı, Eyaletler Meclisi’nden onay alıp cumhurbaşkanının da imzasından geçtikten sonra yürürlüğe girecek.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Ramazan yildiz
    2020-12-03 17:50:24

    Bel fatigué

Son Yüklenenler