'Cami Saldırıları'

Fransa’da Camilere Irkçı Saldırı

Fransa'nın batısındaki Rennes'de 3 caminin duvarına İslam karşıtı yazılar yazıldı. Bretagne Bölgesi İslam Konseyi'nin olay üzerine şikayette bulunacağı belirtildi. 

16 Nisan 2019 admin

Fransa‘nın Rennes kentinde üç caminin duvarına İslam karşıtı yazılar yazıldı. Fransa İslam Konseyi‘ne (CFCM) bağlı Bretagne Bölgesi İslam Konseyi’nin olay üzerine şikayette bulunacağı belirtildi.

CFCM bünyesinde faaliyet gösteren İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri, basına yaptığı açıklamada, söz konusu yazıların silinmesi için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Fransa‘da seçimler yapılacağı zaman Müslüman karşıtı saldırıların arttığına dikkati çeken Zekri, “8 yıldır bu görevi yapıyorum, alıştım artık. Seçimler yaklaştığında Fransa‘nın sorunlarını İslam’a ve Müslümanlara mal ediliyor.” dedi.

Fransa‘da halk, en yakın Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için 26 Mayıs’ta sandık başına gidecek.

İslamofobik Saldırılarda Düşüş Kaydedilmişti

Fransa İslam Konseyi’ne (CFCM) bağlı İslamofobi’ye Karşı Ulusal Gözlemevi’nin (ONCI), İslamofobik saldırılarla ilgili şubat ayında yayınladığı raporda, 2018 yılında ülkede 100 saldırı meydana geldiği duyurulmuştu. Bu saldırıların da 43’ünün şiddete dönüştüğü, 57’sinin ise tehdit olarak kaldığı aktarılmıştı. Cami ve Müslüman mezarlıklarını hedef alan İslamafobik eylemlerin ise bir önceki yıla göre azalarak sayısının ise 51’e düştüğü aktarılmıştı.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler