'Avrupa'

Avrupa Parlamentosu’nda Aşırı Sağcılar İsim Değiştirdi

Mayıs ayında yapılan seçimler sonrası Avrupa Parlamentosu'nda milletvekili sayılarını 73'e çıkararak parlamentonun beşinci büyük siyasi grubu olan aşırı sağcılar isimlerini "Kimlik ve Demokrasi" olarak değiştirdi.

Fotoğraf: Dursun Aydemir - AA.

Avrupa Parlamentosu‘ndaki (AP) aşırı sağcı ve popülist partilerden oluşan Uluslar ve Özgürlükler Avrupası (ENF), yeni üyelerle genişlemenin ardından adını Kimlik ve Demokrasi (ID) olarak değiştirdi.

Fransız aşırı sağcı Marine Le Pen’in Ulusal Birlik Partisi ve İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin Lig Partisinin üyeleri olduğu ENF, Almanya için Alternatif (AfD) partisinin de aralarında bulunduğu Avusturya, Finlandiya ve Danimarka‘dan bazı aşırı sağcı partilerin katılımıyla ID’ye dönüştürüldü.

Liberal Demokratlar da Adlarını “Avrupa’yı Yenile” Olarak Değiştirdi

Böylelikle, aşırı sağcıların üyesi olduğu siyasi grup, AP’de 58 olan sandalye sayısını 73’e çıkararak, parlamentodaki beşinci büyük siyasi grup oldu.

Diğer yandan, AP’deki liberal görüşlü Avrupa İçin Liberal ve Demokrat İttifakı da (ALDE) adını “Avrupa’yı Yenile” olarak değiştirdiğini açıklamıştı.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler