"Amerika"

ABD’de Müslüman Gençleri Vahşice Öldüren Katilin Cezası Belli Oldu

ABD’nin Kuzey Karolina eyaleti Chapel Hill kasabasında 2015’te öldürülen 3 Müslüman gencin katili 4 yıllık yargılama sonrası müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: ©Facebook.com/Deah Barakat

Amerika’nın Kuzey Karolina eyaletinde 2015 yılında, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Mohammad Abu-Salha ve 19 yaşındaki kız kardeşi Razan Mohammad Abu-Salha’yı başlarından vurarak öldüren Craig Hicks’in cezası belli oldu. Durham Mahkemesi’nde 12 Haziran’da görülen davada katil Hicks, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Hicks’in hiçbir zaman şartlı salıvermeden de yararlanamayacağına hükmetti.

“Cinayetin Sebebi Otopark Anlaşmazlığı Değil”

Mahkeme sonrası konuşan Chapel Hill Polis Şefi Chris Blue, yargılamanın daha önce idda edildiği gibi cinayetin bir otopark yüzünden işlendiği yönündeki iddiaları çürüttüğünü söyledi. Blue, katilin cinayetleri “nefret duygusu” ile işlediğinin ortaya çıktığını aktardı.

North Carolina eyaletinin Chapel Hill yerleşkesinde 10 Şubat 2015’te meydana gelen olayda, 23 yaşındaki dış hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed evlerinde başlarına ateş edilerek öldürülmüştü. Polis, otoparkla ilgili bir komşu anlaşmazlığı ihtimali üzerinde dururken, katil zanlısı 46 yaşındaki komşuları Craig Hicks’in sosyal medyada kendini “ateist” olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlerde bulunması, cinayetlerin kurbanların Müslüman kimlikleri nedeniyle işlendiği yargılarına neden olmuş, cinayet sosyal medyada tüm dünyadan Müslümanların tepkisini çekmişti.

“İslamofobiyi Durdurun”

Olayın ardından Kuzey Carolina’da ve ABD’nin bir çok yerinde üç Müslüman genç için anma törenleri düzenlenmişti. “MüslimLivesMatter (Müslümanların Hayatı Değerlidir)” ve “Endİslamophobia (İslamofobiyi durdurun)” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, cinayetlere yeterince yer vermeyen ABD medyasına da tepki göstermişti.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler