"Fransa"

Fransa’da İmam El Jay’a Yapılan Saldırı Müslümanların Endişelerini Artırdı

Fransa'nın batısındaki Brest'te imam Rachid El Jay'e yönelik silahlı saldırı Müslümanların endişelerini atırdı. Hükümete güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısı yapıldı.

29 Haziran 2019 admin

Fransa’nın batısında bulunan Brest kentinde, cami imamı Rachid El Jay ve cemaatten bir kişinin silahlı saldırıya uğraması ülkede yaşayan Müslümanları endişelendirdi.

İmam El Jay’n da kurucusu olduğu Müslümanlar Platformu’ndan yapılan açıklamada, camide bir imamı hedef alan saldırının daha önce örneği görülmemiş bir saldırı olduğuna atıfta bulunuldu. İmam Rachid El Jay’in birkaç zamandır siyasilerin islamofobik saldırılarına maruz kaldığına dikkat çekilirken, ırkçı saldırılar ve tehditlere maruz kalan din görevlilerine koruma verilmesi gerektiği belirtildi. 

CFCM: Bu Bir Terör Saldırısıdır

Fransa İslam Konseyi’nden (CFCM) yapılan açıklamada, yaşanan olayın terör saldırısı olduğuna dikkat çekildi. CFCM Başkanı Ahmet Oğraş da Perspektif’e yaptığı açıklamada, terörizmin bir dini olmadığına dikkat çekti. Fransa devletinin yaşanan olayı terör saldırısı olarak nitelendirmediğini hatırlatan Oğraş, toplumda kin ve nefreti yayma bölücülük gütme amacı taşıyan bu tarz eylemlerin terör saldırısı olduğuna vurgu yaptı.  

CIMG’den Saldırıya Tepki

Milli Görüş Fransa İslam Konfederasyonu’ndan (CIMG) yayınlanan basın açıklamasında, Brest camisini hedef alan terör saldırısının büyük endişeye neden olduğuna dikkat çekildi. Vatandaşlar arasında bölünme ile nefreti yayma amacı güden iğrenç saldırının faillerinin yargı önüne çıkarılması ile ilgili yetkililere güvenin tam olduğu bildirildi. 

Saldırıdan Sonra İntihar Etmişti

Fransa‘da dün 16 sularında meydana gelen olayda, Pontanezen Camisi’nin önünde, Youtube’da 800 bine yakın takipçisi bulunan cami imamı Rachid El Jay ve cemaatten bir kişi silahlı saldırının hedefi olmuştu. Rachid El Jay ikisi sırt bölgesi ikisi ise bacaklarına isabet eden 4 kurşunla yaralanmış, saldırıda cemaatten bir kişinin de bacaklarından vurulduğu bildirilmişti. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Saldırganın daha sonra olay yerine yakın bir bölgede intihar ettiği belirtilmişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler