'Almanya'

Almanya’da Müslümanlar ve Protestanlardan “Dini Aidiyet” Vurgusu

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi ve Protestan Kilisesi yıllık görüşmelerini bu sene Münih kentinde gerçekleştirdi. Bu seneki görüşmenin ana konusu "dinî aidiyet" ve "kimlik" olarak belirlendi. 

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) ve Almanya’daki Protestan Kilisesi (EKD) temsilcileri arasında gerçekleştirilen yıllık toplantı, Münih’te düzenlendi. “aidiyet” ve “göç tartışmaları” ekseninde geçekleştirilen toplantıda dinî aidiyet ve kimlik açısından bu kavramların büyük rol oynadığına vurgu yapıldı.

Almanya’yı Anavatanları Olarak Görmelerini Zorlaştırıyor

KRM sözcüsü Nurhan Soykan konuşmasında birden fazla anavatana sahip olan insanların topluma zenginlik kattığına dikkat çekti. Soykan, Almanya’da nesillerdir yaşayan Müslümanların hâla sorgulanmalarının bu insanların Almanya’yı anavatanları olarak görmelerini zorlaştırdığı uyarısında bulundu. EKD Konsey Başkanı Bishop Heinrich Bedford-Strohm da, “Hristiyan-Yahudi geleneğinden beslenen kimlik ve aidiyet şekli, dışlanma aracı değil, sevginin kaynağıdır.” ifadelerini kullandı. 

Toplantıda özellikle kamuoyunda yer edinen dışlama politikasına karşı dinî cemaatlerin ortak görevi olduğuna dikkat çekildi. Bu olumsuz tutumu yenmek ve ortak bir yaşam alanına yer açmanın hedeflenmesi gerektiği aktarıldı. İki taraf da “kendi toplumunu öne çıkaran popülist eğilimlere” karşı durulması noktasında mutabık kaldı.

EKD ve KRM arasındaki yıllık görüşme 2005 yılından beri devam ediyor.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler