'Almanya'

Evi Yakıldı, Arabası Çizildi! Almanya’da Türk Ailenin Hukuk Mücadelesi

Satın aldıkları evde yedi yıldır ırkçı komşularının işkencesine maruz kalan Yiğit ailesi, mahkeme kararı ile derin bir nefes aldı. Türk kökenli aileye güvenlik kamerası izni çıktı.

Ramis Yiğiti© @Perspektif

Almanya‘nın Herne kentinde yedi yıldır ırkçı komşularının işkencesine maruz kalan Yiğit ailesi, evlerinin etrafına taktıkları güvenlik kameraları nedeniyle hakim karşısına çıktı. Bochum Eyalet Mahkemesi’nde  görülen duruşmada hakim, ırkçı saldırılara maruz kalan Türk ailenin güvenlik kamerası takabileceğine hükmetti. 

Dava sonrası Perspektif’e konuşan Ramis Yiğit, mahkeme kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Ancak bunun yürüttükleri hukuk mücadelesinin ilk adımı olduğuna dikkat çekti. Yiğit, “Yıllardır saldırılara maruz kaldığımızdan ötürü evimize kamera taktırmıştık. Maalesef komşum bu kameralardan rahatsız olduğu için mahkemeye başvurdu. Mahkeme kameraları sökmemize ilişkin bir karar vermişti. Bunun üzerine biz bu davayı bir üst mahkemeye götürdük. Allah’a şükür bugün alınan kararla Bochum Eyalet Mahkemesi tam olmamakla birlikte bizi haklı gördü.” dedi.

“Komşu Kavgasına İndirgenmeye Çalışılıyor”

Yıllardır yaşadıkları ırkçı saldırılar nedeniyle Almanya’da hukuka bakışının da değiştiğini belirten Yiğit, Almanya’da Müslümanların hakkını aramasının oldukça zorlaştığına vurgu yaptı. Yıllardır maruz kaldığı ırkçı saldırıların “komşu kavgası”na indirgenmeye çalışıldığını savundu.

Almanya’da ırkçılığın giderek alan kazandığını ve her ortamda kendini gösterebildiğine de dikkat çeken Ramis Yiğit, 7 yıldır yaşadıkları ırkçı saldırıları hatırlattı. Yiğit, “Kapı komşumuz tehditler savurdu. İlerleyen zamanlarda arabam yandı, evim yandı, aileme biber gazı sıkıldı, mahkemeye verdik, mahkeme kanıt yok diye biber gazı davasında bizi haksız gördü. Arabamı çizdiler, lastiklerini kestiler. Hakaretler hala devam ediyor. Zaten bu iş bizim şahsımıza değil, dinimize karşı bir düşmanlık ile başladı. Yaşadığımız bölgede yaşayan tek Müslüman aile olduğumuz için bu saldırılar bize yöneldi.” dedi.

“Polise Teslim Ettiğimiz Görüntüler Kayboldu”

Komşularıyla defalarca anlaşma yoluna gitmeye çalıştıklarını, ama bazıları dışında olumlu cevaplar alamadıklarını söyleyen Ramis Yiğit, “Bu durum bu şekilde nereye kadar gider bilmiyorum ama büyük bir ihtimal bu saldırılar dinmeyecek ve ileride tekrardan başımıza gelecek.” diye konuştu. Yiğit, komşularının ırkçı saldırılarının bazılarını güvenlik kamerası sayesinde kayıt altına alabildiklerini de hatırlatarak, polise teslim ettikleri görüntülerin de ilginç bir şekilde kaybolduğunu söyledi. Ayrıca komşularının kendi evlerine bakan camına ırkçı afişler yapıştırdığını da aktardı. 

“Beklentim Devletin Güvenliğimizi Sağlaması”

Hukuki süreç ile ilgili de bilgi veren Yiğit, sürecin ilk zamanlarda çok yavaş ilerlediğini ifade etti. Ramis Yiğit, polise yaklaşık 33 kez şikayette bulunduğuna dikkat çekti. Irkçı komşusunun sadece hakaret ve kamera kayıtları ile sabit olan arabasının lastiğini kesmesinden dolayı hüküm yediğini söyledi. Yiğit devletten beklentisini de “güvenliğimizi sağlaması” sözleriyle özetledi.

Öte yandan Türkiye’nin Essen Başkonsolosluğu’nun görevlendirdiği bir avukat da Bochum Eyalet Mahkemesi’nde görülen duruşmada hazır bulundu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler