'Almanya'

Almanya’da Yabancı Öğrencilerin Eğitim Raporu: Yüzde 18’i Diplomasız

Köln Alman Ekonomi Enstitüsü'nün 2019 eğitim raporuna göre yabancı öğrencilerin okulu bırakma oranı yüzde 14'ten yüzde 18,1'e çıktı.

@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Köln Alman Ekonomi Enstitüsü tarafından kamuoyuyla paylaşılan “İNSM (Yeni Serbest Piyasa Insiyatifi) 2019-Eğitim Raporu” ülke ve eyalet bazında eğitim ile ilgili okul kalitesi, entegrasyon ve eğitimde eşitsizlik gibi önemli noktalara değiniyor. 

Rapora göre ülke genelinde okulu bırakma oranı yüzde 5,7’den 6,3’e çıkarken, yabancılarda ise bu oran yüzde 14,2’den yüzde 18,1’e yükseldi. Bununla birlikte Aşağı Saksonya, Mecklenburg-Vorpommern ve Berlin eyaletlerinde Hessen, Bavyera ve Hamburg’a göre neredeyse iki katı kadar okulu yarıda bırakan öğrenci olduğu tespit edildi. 

En İyi Eğitim Sistemi Saksonya, Bavyera ve Thüringen’de

En iyi performansı ortaya koyan eğitim sistemlerinin sırasıyla Saksonya, Bavyera ve Thüringen eyaletlerinde olduğu vurgulanırken, birçok eyalette de kalite artışından ziyade, artan zorlukların gözlemlendiği ifade ediliyor.

Eğitimde Eşitlik Kötüye Gidiyor

Öte yandan ise son yıllarda eğitime birçok yatırımda bulunulduğu, okulların bünyesinde tam gün eğitim modelinin uygulanması adına etütlerin açıldığı ve maddi destek paketlerinin güçlendirildiği belirtiliyor. Buna rağmen bu çabaların yetersizliğine dikkatsizler çekilirken,  eğitime katılım anlamında gelişim kaydedilmediği ve özellikle eğitimde eşitlik, entegrasyon ve okul kalitesi anlamında durumların kötüye gittiği aktarıldı.(ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler