'Fransa'

Fransa’da “İslamofob Olma Hakkımız Var” Diyen Filozofa Sert Tepki

Filozof Henri Pena-Ruiz’in aşırı sol parti Boyun Eğmeyen Fransa'nın düzenlediği konferansta kullandığı "insanların İslamofob olma hakkı olduğu" yönündeki ifadeleri tepki çekti.

@Twitter@ değişiklikler: Perspektif

Fransa’da aşırı sol Boyun Eğmeyen Fransa Partisi’nin Toulouse’da düzenlediği yaz kampında konuşan filozof Henri Pena-Ruiz’in İslamofobi hakkındaki sözleri tepki çekti. Pena Ruiz’in “Laikliğin üç pusulası” başlıklı konferansta kullandığı “İslamofob olma hakkımız var.” ifadeleri eleştirilere neden oldu.

Fransız filozafa aşırı sol parti üyelerinin yanı sıra hükümet kanadından da tepki geldi. Bölgesel Uyum ve Yerel Yönetimlerle İlişkiler Bakanı Julien Denormandie, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Henri Pena-Ruiz’in niyeti öyle olmasa bile kullanılan ifade birçok Fransız insanının mağdur olduğu İslamofobinin normal olduğu hissini veriyor. Hayır, normal değil, İslamofob olma hakkımız yok.“ ifadelerini kullandı. İktidar partisi Cumhuriyetçi Yürüyüş Hareketi(LREM) Milletvekili Nadia Hai da Boyun Eğmeyen Fransa Partisi’nde yaşanan tutarsızlıklara dikkat çekti. İslamofobinin Müslümanlara karşı nefret manasına geldiğine vurgu yaptı.

İslamofobiyi İnkar Eden Kişiler Partiye Zarar Veriyor

Öte yandan İslamofobi tartışması aşırı sol parti içerisinde de eleştirilere neden oldu. Fransız medyası, banliyölerde partiye gönül veren seçmenler ile aşırı sol partinin arasının giderek açıldığını duyurdu. Partinin Toulouse’daki kongresine de katılan parti üyesi Youcef Brakni de sosyal medyadan yaptığı açıklamada partide birçok duyarlı insan olsa da İslamofobiyi inkar eden kişilerin partiye zarar verdiğini ve partiye yeni kişilerin katılımını giderek daha da zorlaştırdığını dile getirdi. Bu düşüncenin banliyölerde aşırı sol partiye destek veren birçok kişi tarafından da paylaşıldığı aktarıldı. 

Henri Pena-Ruiz: Sözlerim Çarpıtıldı

Artan tepkiler sonrası filozof Henri Pena-Ruiz ise sözlerinin hedefinden saptırıldığını dile getirdi. Sözlerine açıklık getiren Henri Pena-Ruiz, Kendisinin konferansta, “Ateist düşmanı olma hakkkımızın olduğu gibi İslam düşmanı olma hakkımız da var. Ama bir kadın yada erkeği Müslüman olduğu için dışlama hakkımız yok.” dediğini aktardı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler