'Sınır Kapılarında Kuyruk'

Kapıkule’de “Park Alanı” Bu Yıl Uzun Kuyrukların Önüne Geçti

Yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye'ye giden Avrupa'da yaşayan Türklerin büyük bölümü yaşadıkları ülkelere geri dönüş yaptı. Bu yıl Kapıkule Sınır Kapısı’nda oluşturulan park alanı sayesinde geçmiş yıllardaki araç kuyrukları ise oluşmadı. 

Kapıkule Park Alanı @AA değişiklikler: Perspektif

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçiren Avrupa’da yaşayan Türklerin büyük bölümü, yaşadıkları ülkelere geri döndü. Yurt dışında yaşayan vatandaşların temmuz başından itibaren baba ocaklarını ziyaret etmek için Türkiye’ye giriş yapması dolayısıyla sınır kapılarında başlayan ‘izin sezonu’, bu yıl için tamamlanmak üzere.

Temmuz ve ağustos aylarında Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı sınır kapılarından 424 bin 474 araç giriş yaptı. Bunların çoğu 4-6 haftalık izinlerini tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelere döndü. Aynı kapılardan temmuz ve ağustosta 399 bin 819 bin araç çıkış yaptı.

Kapıkule’de Geçmiş Yıllardaki Araç Kuyrukları Oluşmadı

Gümrük yetkilileri, ‘izin sezonu’nun bu hafta sonu itibarıyla büyük oranda tamamlanmış olacağını ifade etti. Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla Avrupalı Türklerin, yurt dışına çıkışlarında rahat etmeleri ve bekleme sürelerini uygun bir alanda geçirmeleri için Kapıkule Sınır Kapısı’nda hayata geçirilen park sistemi sayesinde geçmiş yıllardaki araç kuyruklarına tanık olunmadı. Çıkış için gelen yurt dışında yaşayan Türkler, Kapıkule Sınır Kapısı yanına oluşturulan yaklaşık 45 dönümdeki bin 750 araç kapasiteli, çocuklar için oyun alanları, ücretsiz internet bağlantısı, tuvalet, okuma ve televizyon izleme köşelerinin olduğu park alanına alındı. Böylelikle sınır kapısı yolunda kuyrukların önüne geçilmiş oldu.

İpsala’da Uzun Kuyruklar Oluştu

Ancak Kapıkule sınır kapısının aksine özellikle Türkiye ile Yunanistan arasında yer alan İpsala Sınır Kapısı’nda bu yıl da uzun kuyruklar oluştu. Bazen 9 kilometreyi bulan kuyruklar nedeniyle Avrupalı Türklerin bu kapıda bekleme süreleri saatleri buldu. Park alanının, Kapıkule Sınır Kapısı’na giden kara yolundaki birikmeyi önlediğini ifade eden yurt dışında yaşayan Türkler de, bu uygulamanın diğer kapılara da yapılması gerektiğini ifade ettiler. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler