"Almanya"

Berlin Şehitlik Camisi’ne Bomba Tehdidi

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Şehitlik Camisi’ne e-mail yoluyla bomba tehdidi yapıldı.

Berlin Şehitlik Camii ©cbies @ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın başkenti Berlin‘deki Şehitlik Camisi’ne yönelik kimliği belirsiz kişilerce bombalı saldırı tehdidinde bulunulduğu bildirildi. Berlin Şehitlik Camisi Derneği Başkanı Süleyman Küçük, bomba tehdidinin yerel saatle 09.00’da elektronik postayla yapıldığını belirtti.

Tehdidin “nsu@hitler.com” adlı adresten gönderildiğini ifade eden Küçük, polisin camide yaptığı inceleme sonucu ihbarın asılsız çıktığını kaydetti. Küçük, caminin önündeki caddenin de kısa süreli olarak kapatıldığını dile getirerek, bunun son 4 ay içinde üçüncü tehdit olduğunu aktardı.

Berlin Polis Sözcüsü Heidi Voigt, polisin konuyu incelediğini ve ortada ciddi bir tehdit olmadığını ifade etti. Camidekilerin, cami yöneticileri tarafından dışarı çıkartıldığını, bunun polisin bir önlemi olmadığını belirten Voigt, polisin camiye gittiğini, ardından kısa bir süre sonra oradan ayrıldığını kaydetti.

Almanya’da son dönemlerde camilere yönelik asılsız bomba ihbarlarında ciddi miktarda artış görülüyor. Haziran ayında İçişleri Bakanlığı, mecliste bir soru önergesine verdiği cevapta 2019 yılının sadece ocak-mart döneminde camilere ve Müslümanlara yönelik 132 suçun kayda geçtiğini açıklamıştı.

Bakanlığın cevabında, bu oranın kesin olmadığına, kayıtlara eklenecek nisan-haziran dönemindeki suçlarla bu sayının daha da artabileceğine işaret edilmişti. Güvenlik uzmanları ise her saldırının rapor edilmemesi nedeniyle bu rakamın daha yüksek olduğu konusunda hemfikir. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler