'Fransa'

Fransa’da Camiler Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Fransa'da düzenlenen Avrupa Miras Günü etkinlikleri kapsamında 60'dan fazla cami de kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fransa’da hafta sonu gerçekleştirilen Avrupa Miras Günleri kapsamında milyonlarca ziyaretçi, tarihi binalar, devlet kurumları, kültürel mekanların yanı sıra son dönemde etkinlik kapsamında kapılarını açan camileri de ziyaret etme imkanı buldu. Ülke genelinde 60’dan fazla cami etkinliğe katılırken, İslam ve Müslümanları daha yakından tanımak isteyen binlerce kişinin camileri ziyaret ettikleri kaydedildi.

Vali Yardımcısı Ziyaret Etti, Devlet Televizyonu Röportaj Yaptı

Etkinlik kapsamında kapılarını açan Lyon’da bulunan Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu‘na (CIMG) bağlı Eyüp Sultan Camisi’ni de yüzlerce kişi ziyaret etti. Camiyi ziyaret edenler arasında Auvergne Rhône-Alpes Bölgesi Vali Yardımcısı Jean-Daniel Montet-Jourdran da yer aldı. Jourdran ziyarette cami ile ilgili bilgiler aldı.

Öte yandan kapılarını açan Saint Chamond Selimiye Camisine de Fransız basını yoğun ilgi gösterdi. Fransız devlet televizyon France 3 ile yerel La Tribune ve Le Progres gazeteleri de etkinlik kapsamında camiyi ziyaret ederek görevliler ile röportaj yaptı.

Herkes Bu Mükemmel Yeri Ziyaret Etmeli

Ayrıca camileri ziyaret edenler de açılan defterlere düşüncelerini yazdılar. Yapılan yorumlar arasında, “Herkes Müslüman dostlarımızı anlamak için bu mükemmel camiyi ziyaret etmeli”, “Hoşgörü, tolerans ve barış için mükemmel bir yer” ifadeleri yer aldı. 

Bu Yılın Sloganı “Sanat ve Çeşitlilik” Oldu

Fransa’da 21-22 Eylül tarihlerinde “Sanat ve çeşitlilik” sloganıyla ve gerçekleştirilen 36. Avrupa Miras Günleri’ne ülke genelinde yaklaşık 12 milyon insanın katıldığı belirtildi.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler